Assalammualaikum..
Hai you alls.. Lama kan Erin tak menulis entri di blog ni.. Sebab apa yer?? Hehe..tak ada sebab kot.. May be dah jadi malas nak menulis blog sebab asyik update status di Intagram dan Facebook saja..
So di malam yang shadu ni terasa nak tulis entri tentang cucur bilis pulak.. Haish...Menu paling senang dan selalu Erin masak di waktu-waktu kelaparan.. Abah bukan main puji lagi.. Siap cakap cucur bilis yang Erin buat sedap lah..Hari-hari jamu cucur ni pun abah suka... Cewah.. Semakin kembang kepala i.. You know.hahaha..
Haha.. Dengan tidak segan dan malu-malunya menunjukkan cucur bilis yang tak seberapa ni
Resepinya mudah saja..Sebab Erin lebih suka masukan beberapa ulas bawang kecil (dihiris halus-halus), cili besar yang warna merah dan segenggam ikan bilis.. Adunan 3 scoop tepung gandum tu masukan sedikit garam dan gula secukup rasa.. gaul semua bahan-bahan tu kemudian goreng sampai kekuning-kuningan..
Yang penting gaul semua adunan tu dengan air masak biasa je.. tak panas dan tak sejuk.. Gaul satu arah saja sampai sebati..
SEKIAN ^_^
4 comments:
Sedap tuh .... Bawak mai opis na...
Sedapnya..makan panas panas..cicah sos..wooooo..ngam..
aloo sedapnya,. mak selalu buat
Assalam erin,
he3
don't judge the 'cucor' by its 'bentuk' kan3
hokeyh
balik ni nak kena suruh my mak buat he3
Post a Comment