My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 16 August 2013

My TrAVeLoG : BanDuNg JaKarTa - Part 7

Assalammualaikum..
Ni travelog Bandung Jakarta part terakhir..Best dan teruja sangat menginap di hotel Orchardz Jakarta.. 5 start kot hotel ni..Nampak mewah sangat.. Bilik hotel pun bagus sangat..Erin dok bilik dengan Kak Salwa.. Setiap bilik dihadkan untuk 2 person sahaja..Ada dua katil besar tau.. Ah suka suka..

Ni di hadapan hotel.. Masa ni dah nak bertolak ke lapangan terbang Jakarta.. Kami pergi dan balik guna penerbangan MAS.. I like MAS service.. Memang terbaik derr..

Tut tut.. Hehe.. Dari atas bas Erin sempat snap picture tut tut ni..Teringin sih nak naik tut tut macam ni.. Tapi..tak berkesempatan.. Next time kalau pergi sendiri, Erin nak juga ambil peluang naik tut tut ni.. Tut tut.. tunggu hamba tau nanti.. hamba nak try naik tut tut ni..

Ni pun tut tut jugak.. Erin nak tergelak bila tengok tut tut ni.. lawak lah bentuk dia.. macam burung puyuh giant.. Kawan Erin tanya Erin apsal dok gelak.. Erin tunjukkan dia tut tut ni.. dia pun gelak.. hehe.. unik bangat sih..

Kalau datang sini U all mesti boleh jadi jutawan atau ribuan.. yerlah semuanya main duit ribu-ribu dan juta-juta..tengoklah ni.. nak bikin rambut pun sampai 475 ribu..mahal jugak kan.. hehe..

Toilet yang sangat bersih di salah sebuah shopping mall di Bandar Jakarta..Lebih kurang macam suasana di Bandar Kuala Lumpur je pun..Kat sini memang branded derr..

My peace wachaa..yaw..yaw..Sama tak rupa I dengan model picture tu.. Hahaha..perah santan

Ni salah satu view rumah kedai di sana.. Kira macam banglow kedai lah jugak.. Kedai roti tuuu..Imoet-Imoet..

Kanak-kanak yang melambai-lambai tangan ke arah bas yang kami naiki..

Huhuhu.. Lauk jawa padang lagi...5 hari 4 malam di sana.. cepatlah hamba mau pulang ke tanahair nih.. Kangen bangat dengan rumahku syurgaku.. Hehe..Okay tata Bandung..Tata Jakarta.. Hamba pulang dulu ya.. Jika ada waktunya akan ku kembali melewati hariku bersamamu.. hehe..

Sekian travelog Bandung Jakarta..

4 comments:

zakirasli .. said...

mcm best je bandung ni.. klau blh nk pg jgk la 1 hari nnti :)

Teena Tna said...

Nama kenderaan ni memang tut tut ke. Kelakar lah. Slalu tgok tut tut ni dalam citer hindustan jer.

Tetamu Istimewa said...

Seronoknya dapat jalan-jalan macam ni. Baguslah Kak Erin mencatatnya sebagai travelog.

Anonymous said...

Asslkum...cik erin ...terima kasih telah datang ke Indon ,
semoga dilain waktu bisa naik tut tut .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers