My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Saturday, 18 May 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia

Assalammualaikum...
Sebenarnya Saya Suami Dia..Hahaha.. Ader ke macam tu pulak..
Apa pun cerita ni sangat-sangat best..U all tengok tak??
(Continue cerita..sebab aku nak kuar jap p rumah mak tok)
Ceritanya macam ni..Firash dan Syaf telah difitnah dan kena tangkap basah..
Syaf sebenarnya tunang kepada abang Firash.. iaitu Farish..
Firash terpaksa berkahwin dengan Syaf untuk menutup maruah keluarganya..
Farish kecewa sangat dengan kejadian itu..
Malam pernikahan Firash dengan Syaf.. Farish kemalangan dan meninggal dunia..
Firash tak boleh terima Syaf sebagai isteri dia sebab dia tak cintakan Syaf..
Syaf pula tua pada Firash..yang boleh dianggap macam kakaknya..
Dalam tak suka lama-lama boleh jadi suka kan kan...??
Tapi bila Firash dah mula sayangkan Syaf.. Raina pulak datang mengganggu hubungan mereka..
Alah ciannya..Dalam mana-mana cerita mesti ada watak antigonis kan..
Dah nama pun drama kan..Nak tahu cerita selanjutnya kenalah tengok cerita ni..
Kalau ada duit boleh p beli novelnya.. RM30 je kot aku view kat kedai buku Popular..
Tapi sekarang ni aku dok baca Novel SUAMI AKU USTAZ.. hehe best jugak lah..
Harga pun boleh tahan RM22 je.. Dalam tajuk lain lah aku cerita pasal novel ni yer..
Nak kena habiskan baca dulu nak cerita pun kat u all...

p/s : untuk view cerita SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA..U all boleh click this link
 http://www.flm2u.com/2013/04/sebenarnya-saya-isteri-dia.html
(okay selamat menonton yer...^_^)

Mutiara Kata


Erti Syukur

Setiap kejadian punya hikmah tersendiri..
Dan juga punya kelebihan serta kekurangannya..
Syukurlah dengan apa yang dikurniakan untuk kita..
Jangan sia-siakan apa yang kita ada pada hari ini..
Untuk hari esok mungkin kah??

Thursday, 16 May 2013

Menu-Menu Terpilih

 Hmm..Menu di Chicken Rice Shop Memang teruja kan.. I Love It..
Setiap kali my family p sini sure nak ayam stim
yang rooster tak berkenan sangat..
Tapi if pergi ke Kenny Rogers..
Rooster chicken lah yang jadi pilihan..

 Mee Kari di Chicken Rice Shop.. Marvelous..!!
Tak percaya.. Try rasa...

 Fruit Tar and Crescent..
Sedap N Best..Nak cuba tak??
Paling sedap fruit tar..ada laici ada strawberry n oren

Ni pun Crescent..
Aku suka makan ni.. kalau p kursus kat hotel..
Nampak je roti ni..kidnap cepat-cepat..Hehehe

 Ni ialah lamb chop..or lamb BBQ..
Makan dengan sos tartar..Oh makan barat sungguh aih..

 Ni lagi-lagi picture mee kari Chicken Rice Shop..
Eh Kerabu Mangga pun ada..Nice Menu

 Ni pulak sup wantan di Chicken Rice Shop
Ada 4 ketul je wantan.. Tapi sedap lah..

Ha.. Tu dia selambak sotong goreng celup tepung..
Ni makan kat Anjung Kuala at Marina Kuala Kedah..
Makan santai-santai bersama family..
Family suka makan aku pun sama..Kalau badan jadi besar tong nanti tak tahu lah..

Wednesday, 15 May 2013

Cinta Plus Gila...

Kuang,kuang,kuang...
Macam tak ada benda nak cerita kan kan..
Tapi aku still nak menulis..
Sebab aku dah cinta sama ini belog.. Sekali menjadikan aku terus gila menulis kan kan..
Dah mengantuk-mengantuk ni mula ler aku nak merepek meraban
Tengah-tengah dok pikio-pikio bab kerja tetiba teringat nak tulis pasal cinta dan gila..
Cinta memang ada kaitan dengan suatu kegilaan..
Kerana cinta seseorang boleh hilang pertimbangan..
Kerana cinta seseorang boleh buat perkara-perkara yang dianggap sengal..
Haa.. Sengal??? Tau tak per..
Macam aku.. Memang lah aku tersangat cintakan blog aku ni.. So, aku pun gila lah menulis..
Hari-hari menulis kat blog ni sampai tak ketahuan apa yang aku tuliskan tu..
Ada orang nak baca ke tak baca ke..Ada aku kisah?? Hehehe..(Ayat yang kureng bleh blaaa..)
Nasib lah aku tak cintakan orang.. Nanti aku jadi gila nak kawen.. Hahaha (Mereng kejap)
Ada lagi satu kecintaan aku ni.. Aku cinta novel.. So, aku pun gila membaca..
Sampaikan kerja lain pun aku tak buat dah..Sekali kena beletiaq ngan mama sudahnyer..
Cepat-cepat aku sembunyikan novel bawah bantal.. (Nakal giler kan)

Monday, 13 May 2013

Majalah Solusi

Wah...solusi baru dah keluar eh..
Jom beli.. Kalau nak save..baca je kat library..

TanDa-TanDa DiA CinTa Kan KaMu


Cewah.. nak post entry bab cinta pulak ni..
Hmm.. Nak jadi doktor cinta ke?? Aku pun selalu je gagal dalam bercinta 
So decide serah jodoh kepada Allah s.w.t

 
Kadang-kadang kita tak sedar tingkah laku seseorang yang menunjukkan dia mencintai kita dan may be dia tak ingin kita tahu secara terus daripada mulut dia, tetapi dia tunjuk melalui perbuatan. Jom kita kaji sikit sifat orang yang mencintai kita dalam diam..

1 #
Orang yang mencintai kami tak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu dihati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2 #
Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tak peduli. Baginyayang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3 #
Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, dihati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa yang kamu lalui sepanjang hari, dia ingain tahu kegiatan kamu.

4 #
Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti "selamat pagi". "selamat petang" selamat tidur" "take care" dan bermacam=macam selamat lagi dia akan ucapkan pada kamu. Walaupun kamu tak membalas SMSnya. kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan dalam cara yang berbeza untuk dia menyatakan "Aku Cinta Padamu"

5 #
Pada hari jadi kamu, seboleh-bolehnya dia mahu jadi orang yang pertama wish birthday kapada kamu sama ada melalui SMS atau menelefon kamu.

6 #
Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap peristiwa antara kamu dan dia. Dan saat itu mungkin air matanya akan mengalir kerana dia terlalu menghargai kamu. Walaupun kamu buat tak tahu saja kepada dia.

7 #
Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan.

8 #
Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu.

9 #
Orang yang mencintai kamu akan sentiasa mengirimkan SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu kerana dia bimbang tentang kamu jika kamu sakit.

10 #
Orang yang mencintai kamu akan memberikan sesuatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah suatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

11 #
Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu sehingga kamu menjadi binggung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
12 #
Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

13 #
Jika suatu saat kamu berpindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberi nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu.

14 #
Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengarkan kata-kata iaitu jauh dimata dekat dihati.

15 #
Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

16 #
Orang yang mencintai kamu sering melalukan hal-hal yang sengal seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirimkan SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

17 #
Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuatkan kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakkannya itu membuatkan kamu terganggu dia akan meminta maaf dan tak akan melakukannya lagi..

Sekian saja..
Penat aih menaip.. hehehe.. Baca yer kalau nak tahu orang tu sayang kita or tak..

Tak De Benda Nak Cerita Tapi Nak Gak Cerita Nyer..!!

GoodMorning...
No body no body but you...
Lalala.. yang tu je lirik lagu wondergirl yang tahu..
Ye lah korea korea ni aku bukan ambik port sangat..
Lain lah macam adik aku aku si erra tu semua cerita dia tahu..
Korea, Filipina, Jepun, Hollywood, Bollywood..
Semua dia tau.. Tapi study pun dia dia okay..
Kot mana lah otak dia tu kan..cerdik sangat..
Time nak SPM pun selamba je dia tidoq lah tgk TV lah.. adoi lah adik ku itu..
Apa pun tahniah ler dapat masuk Matrikulasi..
Tengok result biology adik not bad lah..
So, aku hope dia dapat jurusan sain yang berkaitan biology lah..
Kalau adik dapat jadi Doktor suatu hari nanti lagi best.. merealisasikan cita-cita ku yang tak kesampaian..
Aku dulu masa form 3 berangan le nak jadi doktor sebab result sains aku memang terbaik lah..
lagi pun aku memang minat buat research berkaitan sains ni..
Tapi apa kan daya.. lain yang diimpi..lain pulak jadinya..
Dah masuk pulak kelas akaun..Mahu saja aku meraung..
Mama tolong lah erin tak mau masuk kelas akaun..
Tapi dalam tak mau.. result akaun masa SPM aku gempak gak wei..
Aku dapat A.. huhuhu.. Dah memang jodoh ku dengan wang kot..
Jodoh aku dengan akaun tak habis kat situ saja..Aku dapat tawaran pi Matrikulasi Pulau Pinang Pulak dah..
Lepas tu sambung pulak Ijazah kewangan di UUM..
Tapi aku bukan lah perempuan mata duitan yer..Jangan salah paham k..
Dan sekarang ni aku kerja sektor pentadbiran.. Alhamdulillah hilang serabut aku dok belajaq segala bagai Bond Forex dan money exchange..Tapi ada kawan-kawan nasihat aku agar sambung master kewangan..
Adoi lah tak mampu mak...huhuhu..Kalau aku nak sambung pentadbiran awam okay tak..
Tak mau dah perah otak  pikio bab Financial ni..

Sunday, 12 May 2013

HaTi YaNG BeRsiH

Adoi lah..
Tetiba nak tulis pasal hati yang bersih ni..
Ramai orang bermacam ragam..
Apa yang penting..Hati yang bersih..
Aku bukan nya seorang yang perfect..
Yang perfect hanya Allah S.W.T saja..
Tapi selalu lah melatih diri agar hilang sifat dengki, iri hati dan segala bagai..
tak mau merumitkan pemikiran..
Hidup mau happy saja..
Dan sentiasa berbaik sangka dengan orang lain..
Kalau ada yang tak suka kan aku..
Aku akan cuba jauhkan diri daripadanya..
Ye lah.. dah tak suka buat apa kita still mendekati mereka..
Nanti orang cakap kita ni tak ada perasaan pulak..
Orang dah tak suka buat-buat hemoi pulak.. 
Tapi semua orang tahu pasal agama..
Tak da agama yang mengajar kita berbuat perkara tidak baik kan..
Semoga Allah sentiasa melindungi ku dan orang-orang yang aku sayangi..
Sayang menyayang lah kita sesama manusia..

JoM LaYaN JaP GwiYoMi WaWa ZaiNaL

GwiYoMi???

Hari ni sekalil agi hari bad mood sedunia bagi aku..
Hilang sekejap keupayaan aku nak buat kerja.. tengok lah ni dah pukul 10.30 pun
aku masih tak mula kan kerja lagi..
I need a rest..!!
Nak pergi tempat percutian..
Serabut.. serabut...
Bulan Jun ni Kelab Sukan JKR KS/PT nak buat kursus kat Redang..
Yehoo..bestnya..
Tapi lambat lagi kot..
Bila dah boring ni.. mula lah aku nak buat kerja lain..
u all nak tahu tak aku buat apa??
Hahaha..buka youtube jap guna my Xperia X10..
Sekarang ni kan ada gaya baru selain dari gangnam style
Apa tu depa dok sebut gwiyomi..
La..semua ni ikut org korea punya style..
Orang cakap gaya tu comey..
Hahah.. aku tengok pelik semacam saja..
Panda kat atas ni punya gaya lagi comey dari gwiyomi tu..
Aku view yang wawa zainal punya gwiyomi nampak okay skit lah..
tengok artis lain buat..Hmm..tak boleh nak terima..
Dah lah gaya tu bukan gaya malaysia..
Nanti aku buat gwiyomi ala zapin nak tak..
baru class macam orang Malaysia..
Kucin ni pun buat gwiyomi jugak eh..
Hmm..Entah ler..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers