My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Saturday, 13 July 2013

SaJaK : AnUGeRaH UnTuK MaMa


Berita kejadianku..
Adalah suatu kegembiraan buatmu..
Di setiap purnama kau menanti saat kehidupanku
Degup jantungmu berdebar menghitung harinya

Disaat tubuh kecil terpisah dari tubuhmu..
 Disaat itu jua air matamu berguguran..
Tanda mensyukuri nikmat Tuhan..
Terasa nyaman dahiku kerana kucupanmu, mama..

Tubuhku yang kecil kau dakap berkali-kali
Terasa kasih sayangmu..
Aku adalah insan yang paling bertuah..
Kerana telah lahir dari rahimmu..


Mama..Aku juga terharu
Kerana kau mampu lahirkanku
Sembilan purnama kau menjaga kandunganmu
Sakit perikmu kau biarkan jua demi ku lahir ke dunia

Jika dilembarkan aku segulung permintaan
Biar pelangi kudus jadi anugerahnya..
Jika  dilembarkan aku dengan segulung permintaan lagi
Biar syurga firdaus tempat tetapmu nanti..

Idea : Puteri Airyn July 2013

Thursday, 11 July 2013

SeRBa SaLaH

Assalammualaikum..

Hai semua.. Tajuk entri Erin kali ni adalah SERBA SALAH

U know apa maksud serba salah??

Ye.. Buat itu tak kena..Buat ini tak kena.. Semuanya salah, semuanya tak betul..Apa yang betul..Erin pun tak tahu...

Ni nak cakap skit lah soal kahwin..

Kahwin awal..
Orang akan cakap gediks nya budak tu.. Muda lagi dah gatai nak kahwin.. Hello..tu jodoh dia..Dah tertulis dia akan kahwin awal..So, apa masalahnya? Sedangkan ia tak da kaitan pun dengan U.. Sibuk je dia nih...

Kahwin lewat..
Knapa ye dia tu kahwin lewat sangat.. Tu lah memilih je...Last-last bukan kahwin dengan Tan Sri or somebody.. Tapi orang kebanyakkan je.. MasyaAllah..Sampai macam tu skali umpatan..

Andartu / Antartu
Apa ke peliknya dia ni sampai sekarang pun tak kahwin-kahwin lagi..Tak da orang nak atau dia ada masalah S***..Dia tak da nafsu nak kahwin ke??

Majoriti kita selalu selak kain orang lain sebelum selak kain sendiri.. Ini lah pemikiran yang harus dikikis buang..Don't judge tentang kehidupan seseorang kerana Allah itu Maha Mengetahui..

Kerana suara-suara sumbang orang lain..Diri kita jadi serba salah..Sometimes boleh tertekan..

SaJaK : KeMBaLiLaH


Aku musafir..Kau juga musafir..
Kita sama berhijrah di bumi Tuhan..
Sungguh kita tidak tahu akan kealpaan perjalanan ini
Kadang kala kita bagai hilang arah tuju..

Kembalilah..Kembalilah..
Jangan terus kita tersesat..
Jangan terus kita dibelenggu dosa semalam..
Sempurna itu bukan milik kita..

Dalam mencari segugus kasih.
Kita menidakkan sesuatu yang nyata..
Mengapakah oh mengapakah..
Tidakkah kita rasa itu dosa..

Kembalilah..Kembalilah..
Bukan masa lampau jadi matlamat
Jangan kita leka lagi..
Masa depan sebenar arah tujunya

Jika ingin terciptanya kasih..
Jika mahu terwujudnya sayang..
Dalam sujudmu berdoalah..
Sesungguhnya Yang Maha Esa juga Maha Mendengar..

DIA lah penentu segalanya..
Kembalilah..Kembalilah..

Idea : Puteri Airyn July 2013

Wednesday, 10 July 2013

JoM Pi TESCO

Assalammulaikum..

Selalu U all shopping barang dapur kat mana yer??

Apa? Kat pasar? Lagi-lagi...

Haa..Sesekali tu pi lah shopping barang dapur kat TESCO..Tadi pagi Erin, Mama and Abah pi TESCO shopping barang dapur..Lagi best kat TESCO sebab ada aircond..Hehe..Kiranya tak ler berpanas kan..Mentang-mentang lah hari ni kedah cuti umum kan..So, apa lagi..meronggeng sakan lah yer..

 Ikan Aya..a.k.a Ikan Kayu..a.k.a Ikan Tongkol..What ever sebab ikan ni memang banyak nick name..Glamer gitu yer ko ikan...

 Ni ikan kembong a.k.a Ikan Temenung..Wah..segar-segar gituuu..Yang comey tu ikan apa entah..Tak de tulis nama pun..(So, Pekerja TESCO Mergong sila take note yer..Sebab U all letak ikan tapi tak mention nama dia..)

 Ni Ikan Merah..Segarnyer depa nih..Dan mata bolat-bolat..Hehe

 Daging kambing..Uish sodap ni buat Lamb Chop..

 Haha..Kaki ayam..Wow banyaknya..eee..kuku tak potong..Ayam kan manalah reti nak potong kuku..

Ini apakah?? Cenonot ayam.. Hehe..shhhhyy...Kalau masak ni diam-diam je tau.. Kalau orang tahu ni mesti tak nak makan.. Tapi ni yang best sebab banyak lemak.. Eee...U all makan ke?? Hahaha...

Itu je yang Erin nak cerita after round-round Tesco bersama family dan beli apa yang patut..
So, TQ sudi baca.. ^_^

AVON

Assalammualaikum..

Haai semua.. Aik..Tajuk AVON..??

 Erin dok belek-belek lah katalog nih..

 Teruja plak tengok lipstick and Mascara tu kan..Murah-murah jer nih..

 Wow ada eye liner paten baru..Hehe.. Murah..Kena try nih..

 Bau Vanilla..Erin paling suka..Sweet jer baunya..

 Haa?? Mana-mana 2 item dapat harga RM9.90..Nak,nak,nak...

Ni pun sama mana-mana 2 untuk RM14.90..Wow..!!

So, Jom ke butik AVON..Ni promosi untuk raya tau.. ^_^

ApAkAH TuJuAN BeRbEloGiNg?

Assalammualaikum..

Hai semua..Apa yang seronok sangat berblogging nih??

Tu lah nak tanya pendapat U all..Tapi dalam fikiran Erin nih..Dok pikiaq macam-macam tau dak..Ada jugak terlintas dalam fikiran nih, tanya kenapa kebanyakkan orang ada blog??

Melayari internet..tak kiralah U all ni kaki Facebook ke.. Kaki Twitter ke...Atau pun kaki Blog..Ada tak U all rasa ia adalah sesuatu yang membuang masa..?? (Erin dah mula guna ayat SKIM A)

Buang masa tu may be time nak loading sesuatu page kot..sebab depend kepada line internet yang U all gunakan..

Erin pulak memang addict dah dengan alam maya ni..Mau tak ketagih..sehari tak online..Rasa macam apa entah..Hehehe..Tapi ketagih nak online okay sikit dari ketagih dadah yer tak? (Nauzubillah mintak simpang)

So, sekarang..nak senarailah pendapat Erin..Tentang sebab apa suka berblogging nih..

Malas Bergerak
May be seseorang malas nak cuci mata jalan sana sini..So, dengan berblogging..dia dapat blogwalking ke blog orang lain tanpa bergerak..Just duduk atas kerusi dan di hadapan lappy or komputer...Pastu nak beli apa pun main order je online melalui website.

Cari Kawan-Kawan
La..may be selama ni seseorang tu merasakan kawan-kawannya tak ramai.. Entah la Erin pun tak faham.. Macam mana tak da kawan..Sedangkan dari sejak tadika sampailah ke Universiti..Penat sudah cari kawan.. Kadang-kadang sampai tak terkawan..Hahaha..

Ingin Jadi Penulis
Yang ni Erin agak setujulah.. Sebabnya tujuan Erin wujudkan blog ni pun sebab minat sangat nak menulis.. Ada yang nak support jika Erin betul-betul nak jadi penulis..Mungkin depa nak tolong Erin cari publisher..Tapi Erin gugup pulak nak jadi penulis ni.. sebab sedar akan penguasaan bahasa..Bukan senang ye nak jadi penulis ni.. Bukan sahaja dari segi penguasaan bahasa, gaya bahasa, pengumpulan pengalaman dan macam-macam lagi nak kena fikir.. So, jalan singkat konon suka menulis.. Erin wujud je lah blog ni..

Suka Cari Info
Kalau orang cakap internet ni gedung ilmu..Memang Erin akan angguk kepala..Why?? Lah, U all sendiri pun tahu kan..Segala bagai boleh jumpa kat alam maya ni.. Jari just klik-klik je.. Mata pulak hanya memperhatikan..Ada yang tak puas hati..Jari jemari pulak ketuk ketaq dok patuk keyboard taip komen itu ini.. Hehehe..Nak cari info tentang apa? Just pergi kat google search, yahoo search or whatever enjin pencarian..U all akan jumpa lah info yang U all nak kan tu..(Itu tak bermakna buku bukan lagi suatu keperluan..Sebab info kat dalam internet or blog ni bukan ada penapis pun..Tak ada cop SIRIM..So, be careful eh..)

Nak Cari Jodoh?
Haha..Buat blog hanya untuk cari jodoh..Macam sengal je bunyi nyer kan? Tapi ada ker? Ntah ler..Kalau itu lah sebabnya.. After dapat pasangan sure blog tu akan dikatup..Sebab impian dah tercapai..

Kehidupan Yang Luar Biasa
Ada orang bina blog sebab dia begitu menghargai kehidupannya.. Oleh itu, setiap inci tentang kehidupannya dia akan cerita kat blog nih..Sampaikan nak buat cok kodok pun nak tulis kat blog nih..Kalau pergi je travel mana-mana mesti nak upload pictures and story morry kat blog kan..Kira blog nih macam diary lah..Diary alam maya..Tapi diary ni tak ada privacy sebab orang lain boleh tahu apa yang kita buat.. kalau nak privacy, sila tulis dalam buku tulis yer..

Sebab Nak Hemtam
Ada yang tulis blog ni tujuan nak hemtam tindakan orang lain.. So, Who are U nak blame orang or judge orang sesuka hati.. (Cewah..ayat marah nampak..Be cool okai...) Ye lah depa ni tak puas hati or bagai..mesti tulis blog..Kata yang bukan-bukan.. sekali dok hentam-hentam..tersalah taip terus direkod oleh pihak berkuasa..dah jadi mangsa jari jemari yang giat menulis hentam orang yer idak?

Suka Kreatif
Oh yes..buat blog sebab boleh kreatif.. Dok lawan blog sapa paling cantik dan menawan.. Hahaha..Nak blog cantik kena pandai cari website untuk wigget..Susah gak tu.. Erin masa mula-mula bina blog ni pun pening-pening lalat..Bila lama-lama tu okay lah..(Tapi blog Erin tak lah cantik sangat..Huhuhu)

Okai lah..Setakat tu je pandangan Erin pasal berblogging nih..TQ sebab sudi baca ^_^

Tuesday, 9 July 2013

SeMua TeNTaNg Ku (Part 1)

Hai.. Kadang-kadang memang terfikir nak jadi femes..Tengok blogger-blogger lain yang femes..Macam syok jer..Tapi bila fikir.. Nak ker jadi macam celebriti?? Kepala geleng...Pernah dulu terfikir nak jadi model lah..Pelakon lah dan berbagai-bagai lagi yang femes ames..

So, Walaupun tak femes..

Tapi Erin tertekan jugak bila ada yang perhati bila pergi jalan-jalan kat luar 
(Nampak sangat nak kan privacy)

Bila apa-apa pun orang asyik tumpu kat kita saja..Nak kawan dengan kita.. siap berebut-rebut je.. 
(Fening aih pikiaq walaupun bukan celebriti)

Tujuan Erin joint Blog ni??

Hahaha.. memang lawak..sebab tak da motif..selain memang suka baca hasil penulisan sendiri..

Tujuan joint Nuffnang??

Entah ler.. Tengok orang joint..Erin pun sign up jugak lah..Bila sign in Nuffnang tengok ada 4 kupang.. Hahaha.. lagi nak gelak..Whatever pun bukan joint nak cari rezeki.. tapi syok jugak bila trafic tu meningkat.. Oooo..Kira ada orang view jugak lah page Erin ni..
(jangan nak tipu..sebab hang memang suka blogwalking blog orang lain.. Kikiki poyos sekejap)

Tujuan selalu buat cerita sekerat jalan..

Memang mau bikin panas.. Sebab suka sangat tulis cerita..tapi jarang nak ada sambungannya..Tengah orang lain dok syok baca cerita yang dikarang.. Tapi tak ada ending..So, nanti ada yang bengang dan berang..Hahaha..(Nakal kalah jebon)

Tujuan buh gambaq-gambaq diri sendiri..

Saja nak habaq kat orang lain yang diri ini kiut miut walaupun dah nak masuk usia 30 tahun.. 
(Erin yang suka berangan lebih)

Tujuan selalu tukar banner blog..

Sebab ada sikap jemu.. Tukar N Tukar...Tengok ler banner yang sedia ada tu nak tahan lama mana..Kikikiki..(Pendirian tak tetap)

So...Sekian..TQ sudi baca..Hehehe ^_@

Monday, 8 July 2013

SuNBuRN..Oh Noo !

Haa.. nak jadi duyung ke berjemur kat tepi pantai nih..Nanti SUNBURN baru tahu..
Oh No...! Tak nak SUNBURN...

So..Erin nak bagi tips untuk U all kurangkan SUNBURN pada kulit U all after bersantai kat Island..

1. Sediakan sebiji tomato dan dua sudu butter. Gaulkan hingga sebati dan sapukan pada wajah dan kulit yang terbakar tu..Biar selama 30 minit dan bilas dengan air bersih..

2. Sapukan mayonis pada wajah dan kulit yang terbakar..Nanti U all dah nampak macam sandwish..Enak dimakan..Hehehe..gurau aje...

3. Campurkan dua sudu minyak zaiton dan dua sudu cuka..Sapu pada kulit yang sunburn..Biarkan selama 30 minit sebelum dibilas dengan air bersih..

4. Campurkan sebiji kuning telur, satu sudu madu dan satu sudu yogurt..Sapu pada kulit.. Biar sampai kering..Kemudian bilas dengan air bersih..

Okay.. Selamat mencuba...^_@

KiSaH TiGa eKoR PeNyU

Aceceh.. Mentang-mentang ler ko baru pulang dari Redang Island..Laju aje nak taip entri tentang penyu yer tak? Biasa ler.. Bila dah hati ni suka pada alam dan haiwan ciptaan Illahi..Idea mai berlungguk-lungguk dalam kepala otak ni..

Pada suatu hari..Tiga ekor penyu telah berjumpa di sebuah rumah..Rumah tu kepunyaan Tuan Puteri..(Cewah intro cerita nyer..)
Penyu ni ada tiga saiz..Memang plan dah nak kena ada tiga saiz.. Hehehe...Hat mana paling comey tu U all decide sendiri lah yer..So, bermulalah episod perbincangan tiga ekor penyu tanpa nyawa..
 Penyu paling besar bermata kuyu berasal dari Redang..Bernama Cik Endang..Penyu sederhana bermuka bengis berasal dari Sabah dan bernama Cik Bah dan Penyu yang paling kecil berwarna hijau muda berasal dari Kuala Terengganu bernama Cik Nanu

 Mereka akhirnya bertemu di Alor Setar Kedah.. Jauh betul merantau yer depa nih..

Cik Endang : Kat rumah ni pasir pun tak ada..susah benar kalau aku nak bertelur..Berjalan pun ataih simen..Licin plak tu...

Cik Bah : Suasana kat dalam rumah ni tak best langsung..Aku rasa terkongkong..laut pun tak ada..yang ada pun kolah tempat mandi..Kadang-kadang mandi shower..

Cik Nanu : Aku ni dah la kecik lagi.. celik-celik mata dah dok kat sini..Minda jadi tertutup..Kira aku ni tak open minded..Cetek ilmu..Teringgin nak tengok laut yang terbentang luas...Hidupku terseksa..

Masing-masing buat muka CHOM..Kesian...Tak apalah..Dah nasib hampa kan..Terima aje lah wahai penyu-penyu belaanku.. Hehehe..
Oit hampa semua.. Tengok aku jugak yang bebas berenang..Syok oooo...
(Picture ni disnap ketika melawat akuaria di UMS Kota Kinabalu Sabah)

Sekian cerita penyu.. ^_@

Miss Kamera (Part 1)



Miss Kamera

Mira membuang pandangannya ke arah lautan yang terbentang luas. Suasana begitu tenang sekali. Di kuala ini tempat yang paling kerap Mira bertandang. Dia sememangnya pencinta alam semula jadi. perlahan-lahan dia mengatur langkah memijak batu batan di tepi kuala tersebut. Kamera kesayangan dipegang kemas. Kamera itulah menjadi sahabat karib ke mana sahaja dia pergi.

Irfan terlalu sedih dengan apa yang telah Dina lakukan kepadanya. Kesetiaannya selama ini dibalas dengan kecurangan yang memang jelas kelihatan. Hatinya seolah-olah membengkak menahan marah dan kecewa apabila tunang yang dicintai sepenuh hati sanggup menduakannya. Selama ini memang dia tahu selera tunangnya itu memang tinggi. ‘High class’ lah katakan.

Irfan memecut laju keretanya dan dia sendiri tak tahu kemana arah bakal dituju. Dia masih teringat lagi kata-kata Dina tempoh hari.“Fan..seluruh hidup I hanya untuk you..Kalau boleh I nak weeding kita nanti grand sangat, kira English style lah.” Sambil tangan Dina menyentuh tangan Irfan. “I love you dear, I pun sama, terlalu sayangkan you. You lah ratu dihati i..Insyaallah weeding kita akan melambangkan kasih sayang kita..We’ll be show it.” Kini jari kanan Irfan pula mencuit pipi comel milik Dina. Dina tersenyum manja. Mereka bagaikan pasangan yang paling bahagia pada malam itu. Candle light dinner pada malam itu merupakan malam terakhir mereka berjumpa sebelum segalanya hancur berkecai. Pada mulanya Irfan memang tidak mempercayai kata-kata faiz dan mengganggap kawan karibnya itu mencemburui hubungannya dengan Dina. Irfan mengambil keputusan untuk menyiasat sendiri kesahihan kata-kata Faiz. Akhirnya dia temui bukti apabila dia ternampak sendiri Dina mempunyai hubungan sulit dengan seorang ahli perniaggaan berbangsa inggeris. Ketika itu Dina sedang bermesra bersama kekasih gelabnya itu di sebuah Hotel  di Negeri Kedah.

Mira memfokuskan lensa kamera ke arah sekumpulan burung yang beterbangan di awan nan biru. lensa dilaraskan beberapa kali untuk dapat view yang cantik dan objek boleh dilihat dengan jelas. Sekali snap sahaja dia telah berpuas hati apabila melihat hasil di skrin digital kamera. Mira menghala pula lensa ke suatu arah dan dia ternampak seorang lelaki sedang berdiri menghala ke lautan itu dan meraung-raung seperti orang hilang akal. Berkedut dahi Mira melihat lelaki tersebut. ‘Hilang akal gamaknya mamat tu, putus cinta ler tu’ Dia berbisik di dalam hati.

Secara tidak sengaja dia menangkap gambar situasi berkenaan. Kemudian Mira berjalan menuju ke arah lelaki tersebut kerana dia ternampak sekumpulan burung sedang beterbangan di situ. Dia tidak mengendahkan lelaki yang sedang meraung-ruang itu. Setelah penat melepaskan segala tekanan dengan meraung serta memaki hamun, Irfan duduk bertinggung sambil meraup muka beberapa kali. Irfan mengambil beberapa ketul anak batu lalu melemparkan ke arah laut. Mira asyik dengan hobinya tanpa menghiraukan apa yang berlaku disekeliling. Tanpa Mira sedari dia telah menghampiri Irfan dalam jarak selangkah cuma.

“Hey minah..!! kau buta kah?” Tengking Irfan kepada Mira.
“Apa panggil orang minah-minah ni..Awak tu lah orang gila. Macam ada tempat lain nak menjerit. ” Mira membalas dengan leteran panjang. Kemudian Mira beredar dari tempat dimana Irfan berdiri. Kata-kata Mira itu membuatkan Irfan terdiam. Irfan terus membuang pandangan jauh ke lautan yang membiru, sesekali ombak menghempas ke batu-batan yang terdapat di kuala tersebut. Setengah jam kemudian, Irfan beredar dari kuala menuju ke rumahnya.

“Hah..dah beredar pun mamat tu..muka handsome tapi gila, minta simpang ler kalau jadi laki aku..” Mira bermonolog.

Lagu yang berkumandang dari radio keretanya membuaikan perasaan Irfan yang sedang sebak. Setibanya di rumah. Irfan terus melangkah menuju ke kamar tidur. Sapaan ummi, tidak langsung diendahkan oleh Irfan. Kini dia lagi pening memikirkan masalah yang dia hadapi. Dulu nasihat ummi langsung tidak diikuti kerana cintanya yang tebal terhadap Dina. Sekarang apa yang perlu dia lakukan? Mahu memberitahu ummi yang dia mahu pertunangan itu bakal diputuskan? Kad perkahwinan dan jemputan telah pun dilakukan. Lagi dua minggu majlis perkahwinan mereka. Jika dari awal lagi dia mengambil langkah mengawasi kelakuan Dina, tidaklah perkara sebegini berlaku.

Datin Asimah merasa hairan dengan kelakuan anak lelaki sulungnya itu. Sebelum ini, Irfan seorang yang happy go lucky dan sangat ceria. Irfan selalu menghiburkan hatinya. Setiap sapaannya pasti disahut oleh Irfan. Datin Asimah hanya membiarkan Irfan bersendirian dahulu, apabila Irfan sudah tenang, dia akan bertanya tentang masalah yang anaknya hadapi. Dia amat berharap agar Irfan tidak melakukan perkara yang tidak diingini dan menyelesaikan masalah secara rasional.

(Karya asal Puteri Airyn...Cerita bersambung....)

SaJaK : TiNgGaL KeNaNgAn SaJa

Gambar ini hak milik sendiri (Penang 2013)
 
Wajahmu yang ceria sentiasa menghiasi pandanganku,
Senyum tawamu pengubat segala lara,
Gerak geri mu buat aku tertawa,
Engkau penyeri dalam hidupku...

Aku sangka panas hingga ke petang,
Rupanya hujan di tengah hari,
Seperti direntap, kau diambil kembali..
Tinggallah aku menanti setiap hari yang sepi..

Kau hadir begitu lama,
Kau pergi dalam sekelip mata..
Aku bagai tidak menerima..
Segala hilangmu jua..

Mentari bagiku tiada erti..
Aku kini sentiasa bicara sendiri..
Tiada lagi disisi bagi menemani..
Hanya tinggal kenangan yang bermelodi

Bila kau pergi..Aku seperti mencari..
Aku mencari pelangi dalam celahan duri..
Dan akhirnya aku jua pergi..
Tinggallah pondok kita tiada penghuni lagi

TeLeFoN BiMBiT RaHsiA AnDa

Assalammualaikum..Hai semua..

Oh yes.. Tajuk Hot FM pagi ni..TeleFoN BiMBiT RaHsiA AnDa


Memang setiap pagi on the way ke office..Erin akan dengar radio kesukaan ramai tu..Macam-macam tajuk akan dibincangkan.. Paling best DJ Fafau and Faizal Ismail.. Suara depa tu ceria betul..

Bila fikir-fikir kan.. Kerana benda alah tu kita bergaduh dengan pasangan..Right? Ye lah..Expecially mengggunakan khidmat SMS dan MMS.. Fuyoo..Bahaya sih..

So peringatan...!

Janganlah sesekali menyimpan SMS yang berbaur syak wa sangka..Contohnya..
"I sayang kat U lah.." or "I rindu kat U lah"..
SMS ni kalau si Bini or si Suami baca.. Soheh perang dunia ke-10..
Tetiba dalam handphone si Bini..U all terjumpa picture macam ni.. Kononnya MMS lah.. Jenuhlah..
Or terjumpa MMS picture perempuan macam ni terlihat dalam handphone U all (Suami).. Haa.. mau tiap-tiap malam tidur kat ruang tamu kan.. Hehehe..

So, benda-benda yang tak penting tu tak payah lah simpan.. Kelak merana diri.. Kalau nak simpan jugak.. buat private kod.. Tu dia..Erin dok mengajaq pulak kan.. Hehehe..

Pesanan jugak pada U all jangan lah buat handphone U all tempat simpanan rahsia.. If handphone tu hilang atau jatuh kepada si tangan yang tidak bertanggungjawab.. Habislah U all.. Tambah-tambah yang gegurl ni.. suka sangat snap picture yang sexy dan ghairah gitu..Tujuan untuk diri sendiri..Sekali handphone hilang.. Gelabah biawak jadinya.. Sebab segala bagai picture ada kat dalam tu...So, Be Careful yeah..

Sunday, 7 July 2013

ToPeNg OaT

Assalammualaikum..

Hai semua..

Jom buat Topeng Oat..Hehehe..

Kenapa nak buat TOPENG OAT ?
Buat la TOPENG POWER RANGERS ke..TOPENG ZORRO ke..

Ni nak Topeng Oat pulak kan..Tu dia la hampa semua tak tau..Oat ni bukan sahaja enak dimakan..Tetapi boleh buat topeng jugak..
picture by google
 
Cara-Cara Nya

Kisar dua sudu oat dengan sedikit air..Kemudian sapu pada wajah U all..Biar ia kering diwajah dan akhir sekali bilas dengan air bersih..Taraaa...Dah pun siap..

Tujuannya?

Ialah untuk mengnyahkan jerawat pada wajah U all..Mudah tak petua yang Erin kasi ni..Lepas ni pergi beli Oat bukan untuk dimakan tetapi untuk dijadikan Topeng.. Hehehe...

CaNTiK iTu SaKiT

Assalammualaikum..

Hai semua..

Tajuk entri pada malam ni.. CaNTiK iTu SaKiT

Alahai..apa ke peliknya tajuk entri Erin kan..
Ya..Jika nak cantik kena sakit lah..Persoalannya sekarang.. Perlukah??

Sebenarnya Erin nak cerita tentang HIGH HEEL SHOES
Ramai wanita or remaja perempuan gemar memakai kasut bertumit tinggi..Samalah macam Erin..ye lah bila pakai high heel tu nampak menawan dan berkeyakinan..right?


TETAPI

U all tahu tak ia akan memudaratkan kesihatan kita.. Ish..ish..kerana nak cantik tetapi menyakitkan..buat apa ye tak?


Kesan-kesannya

1. Tersalah langkah kaki akan TERGELIAT
2. BUNION iaitu benjolan yang disebabkan ibu jari lain yang juga dipanggil hallux valgus.
3. OTOT betis menjadi pendek dan tegang
4. Sakit TULANG BELAKANG.
5. OSTEOARTRITIS (Radang Sendi)

Orang cakap Beauty is pain..So, Fikir-fikirkan lah yer... @_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers