My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 30 July 2017

Wow Menariknya Percutian di Ixora Hotel Penang !!

Assalammualaikum.. 

Hai you all..Dah sarapan ke belum?
Hari ni Erin nak publish artikel berkaitan Ixora Hotel Penang..
Jom lapangkan masa untuk baca artikel ni..

Mana tau you all berminat untuk booking percutian nanti..

 Picture credit by google

Kalau pergi ke utara tak singgah Pulau Pinang memang tersangatlah rugi okay! Korang nak tahu tak sebab apa??

sebab di Penang ni banyak sangat tempat-tempat yang menarik yang boleh korang lawati seperti pantai-pantai yang terdapat di sekitar Penang ni, pusat membeli belah yang terkenal di sekitar penang dan makanan yang sering menjadi tarikan para pelancong untuk datang ke sini iaitu nasi kandar dan pasemborr…Uishhh rugi sangat tau kalau korang datang ke Penang tak cuba makan nasi kandar and pasemborr.. orang cakap tak lengkap la kalau datang Penang tak cuba semua tuhh!!Errmm sedapnyaaa!! Bukan tu sahaja, kat sini juga korang boleh melihat keindahan alam semula jadi dan keindahan Bandaraya Pulau Penang dari Bukit Bendera…Bestnya u ollss!!



Picture credit by google

Kalau seharian berjalan kat Penang tuh mana sempat u ollss.. Apa kata u olls bermalam jer di Penang..Alaaa bukan selalu kan datang ke tempat orang.. Nama pon bercuti..mestila kena bermalam..hahaha! Pasal hotel korang tak perlu risau sebab Erin nak share dengan korang sebuah hotel yang sangat memuaskan dan yang penting harga yang ditawarkan tersangatlah pergghh!! Murah okay!!...nama hotel tersebut ialah Ixora Hotel..Hotel ni terletak berhampiran dengan mall yang terkenal di Penang iaitu Megamall Penang iaitu sejauh 5 minit kalau berjalan kaki dari hotel ni.. Ia juga berdekatan dengan pekan Georgetown dan Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas iaitu dengan jarak 40 minit memandu dari Ixora Hotel... So korang tak perlu risau la..sebab hotel ni memang tereletak di tempat yang sangat strategik..

Picture credit by google

Mesti u olss nak tahu kan keistimewaan or kelebihan hotel ni.. okay sini Erin nak cerita kat u ollss.. Ixora Hotel ni sebenarnya sebuah hotel yang bertaraf 4 bintang…Walaupun ia bertaraf 4 bintang, hotel ni juga menawarkan harga yang sangat berbaloi..pendek kata orang yang biasa pon mampu untuk tinggal di hotel ni sebab harga yang ditawarkan sangat rendah…Terdapat 8 jenis pilihan bilik yang boleh korang pilih mengikut bajet yang korang. Setiap bilik yang ditawarkan di sini mempunyai daya tarikan yang tersendiri taw…Harga pon lain-lain yer korang..hehehe..Bilik yang ditawarkan di sini sangat selesa, luas serta dinding yang dihiasi dengan warna-warna hangat dimana dapat la korang relax kan minda korang tuhh dari kesibukan kota…ceewwaahh..hahahaha…Bukan tu sahaja, ia juga dilengkapi dengan telefon Handy, TV kabel/satelit skrin rata dan ruang tempat duduk untuk korang bersantai-santai di dalam bilik. Meja kerja dan alat pengering rambut juga disediakan di dalam semua bilik di hotel ni taw... Memang sangat berbaloi la dengan harga yang ditawarkan.

Picture credit by google

Antara fasiliti yang terdapat di sini ialah kolam renang dan pusat kesihatan..so korang boleh la beriadah dan manjakan diri korang di tempat aku sebutkan ni…Terdapat juga khidmat concierge, ruang untuk menyimpan bagasi, perkhidmatan dobi dan cucian kering, kemudahan untuk mesyuarat mahupun jamuan, bilik bebas meroko untuk mereka yang merokok, lif, penyaman udara dan banyak lagi… Yang pentingnya u olls, kakitangan yang kerja di Ixora Hotel ni bertutur dalam empat bahasa taw iaitu bahasa cina, melayu, india dan inggeris..So mudah la korang nak berkomunikasi dengan staff di sini.. untu pengetahuan korang..Ixora hotel ni terletak berhampiran dengan tempat-tempat yang menarik antaranya ialah Sunway Carnival Mall, Wonderfood Museum, Batu Feringhi, Padang Kota, Komtar, Straits Quay, Rainbow Skywalk di Komtar, Bukit Bendera dan banyak lagi.. Bukan selalu dapat bercuti Pualau Pinang kan..apa salahnya korang menggunakan masa yang ada ni untuk tawaf satu penang ni..hahahhaa!!


Picture credit by google

Okay itulah antara keistimewaan Ixora Hotel yang dapat Erin kongsikan bersama korang..Kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi korang boleh la survey di laman web Traveloka, di situ korang boleh baca antara komen-komen yang ditinggalkan oleh penginap yang pernah menginap di hotel tersebut..Yang pastinya mereka yang pernah bermalam di hotel ini sangat berpuas hati dengan Ixora hotel dari segi harga, servis, dan fasiliti yang ditawarkan di sini..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers