My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 5 July 2013

RaMaDaN DaH DeKaT

Assalammualaikum..

Hey semua..

Pejam celik pejam celik..Rupanya Ramadan dah hampir tiba.. Bulan yang penuh Barakah..Apa persediaan untuk Ramadan.. Hmm.. mestilah sucikan hati dan persiapkan diri untuk menepah bulan ibadah ini..

Ramadan yang datang setahun sekali..Pahala perlu dikumpul..Bukan asyik dok fikir soal business je yer.. I know.. Bulan ni lah U all nak fikir bab baju raya, kuih raya and so on..Ish..Ish.. Tarawih dan Qiamulai tu jangan dilupai..

Time berbuka puasa pula..Jangan ikut nafsu nak beli makanan itu ini.. kalau tak habis..Dah jadi membazir pula kan.. Ingat sama kepada golongan yang tidak berkemampuan..Berbuka ala kadar sudah lah.. Dengan sebiji tamar pun dah kira berbuka..

Wow siap ada jadual lagi kan.. 
Picture ni erin copy from fb kawan Erin 

Tuesday, 2 July 2013

Yeay!!! Go To Redang Island (Part 4)

Assalammualaikum..

Wah.. lagi-lagi cerita tentang Redang Island kan..
Mestilah..Sebab gambar-gambar yang telah dirakam.. cantik sangat-sangat.. so, tengok lah sapa jurukameranya kan.. Hehehe..(Puji diri sendiri pulak)
Ni Erin bersama Kak Suzie.. Dia merupakan salah seorang urusetia program ni..Program yang dijalankan oleh urusetia..semuanya best-best.. cayalah kat u all yang arrange program ni..

 Peace No War.. Hehe.. poyos nya budak ni kan.. :-)

 Owh.. ada orang kena timbus.. hehehe..

 Waa... Depa pi scuba.. nak ikut..nak ikut...

 Ada nampak Erin ni macam minah mat saleh tak?? Hahaha..Perasan..Dush dush..

 Life jaket brand Redang Mutiara..Erin suka picture ni.. cantik kan.. terror dak Erin jadi camerawoman?

 Ni Irah.. Dia memang suka ambik picture dia dalam air macam ni.. Hehe..Comey kan picture ni..

 Wah.. Ikan bawal..Buat masak lomak sodap ni.. Hehe.. Kalau mama yang tengok ikan ni..sure dia buat kuah laksa..Hehe

Peace lagi.. Ye lah.. gaya tu je yang Erin pandai buat pun.. Peace N peace..Lalalala

Monday, 1 July 2013

Yeay!!! Go To Redang Island (Part 3)

Assalammualaikum..

Okay.. seperti yang dijanjikan nak cerita pasal snorkeling ni.. Wah..excited gituuu.. hua..hua...hua...
Bloom..Bloom..(Bunyi air daaa...)

Haa.. nak pergi snorkeling..mesti lah kena pakai jaket ni.. Kalau yang dah pandai berenang.,..Tak payah pakai pun tak per.. Tapi Erin nak pakai jugak walaupun tahu berenang.. Sebab laut ni bahaya sikit..
Ni lah geng-geng JKR KSPT yang dah sedia nak pi snorkeling.. Cewah.. ada gaya gitu...
Jom.. pakat-pakat terjun..Bloom..Bloom...Ni snorkeling kat Deep Sea.. Deep sangat ke?? Entahlah no komen.. Tapi..kaki memang tak cecah tanah lah beb...Ikan?? Memang banyak gilerzz.,...
Yeah..! I'm snorkeling..Ikan...I'm duyung is coming... Hehehe..Ikan tengok Erin..terus dia lari..Lajuuu....
Wow.. awsome..ikan berenang..cantik sangat.. Ikan apa entah namanya.. tak tahu.. Dah tanya ikan tu nama apa.. Tapi dia senyap je.. Sebab ikan ni tak da lidah.. kikiki..
Wow...Best gilez... berenang di deep sea..Tapi 2 jam je snorkeling kat situ...

Yeay!!! Go To Redang Island (Part 2)

Assalammualaikum

Hey semua...Hmm.. Erin dah balik dari Pulau Redang ni.. Seperti yang dijangkakan..Pulau Redang memang sangat cantik..Dari Jeti Merang sehingga lah sampainya kami di Mutiara Resort.. Erin teruja sangat..Dengan pasirnya yang bersih, putih dan halus..Air lautnya yang biru menghijau.. amat memukau pengunjung yang tiba..SubhanaAllah.. Begitu indah ciptaan Allah Yang Maha Esa..
Hidupan marin yang berwarna warni berenang ke sana ke mari dan begitu jinak..

Pemandangan ni Erin snap guna my xperia.. Cantikkan view kat pantai ni..
Okay Erin bergambar kejap dekat board yang tulis 
REDANG MUTIARA BEACH RESORT
Malam first kami dijamu dengan BBQ Dinner.. Wow.. sedapnya..
Hehehe 2 ketul ayam sekali makan.. Rasa macam nak ambil lagi.. Tapi malu...
So..Aktiviti petang.. santai-santai aje..main bola tampar pantai..Dasyat gak staff-staff JKR KSPT ni kan.. Hehehe..
Ni picture sun rise.. Pagi-pagi lagi Erin dah bangun semata-mata untuk snap picture sun rise ni..View yang sangat menakjubkan..
Wah.. bergaya ala-ala pelancong gituu..Pinky gurl.. ihik..ihik.. Erin siap beli topi pink lagi.. beli kat jeti merang je.. Harga?? RM15 aje.. Dapat discount RM2.. Jadi harga topi tu RM 13 je lah..
Ni picture Erin dan Irah.. Kira kami 2 orang je yang single p situ.. Staff lain semua dah berkahwin..Cantik tak picture kami.. pinkish gurls gituuu... Hehe
Masa ni dah naik bot mau pulang dah.. Huhu.. really miss U redang Island.. Nanti Erin plan nak p lagi..
Hmm... Pi Honeymoon ke..Hehe.. berangan je lebih..

Tengah-tengah lauttan terdapat pulau kecil tu pulak.. so, snap je picture...

p/s : Okay.. nanti dalam part 3.. Erin akan ceritakan tentang aktiviti snorkeling.. best gilerzzz... hehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers