My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 4 September 2013

Suasana Jamuan Raya JKR KS/PT

Assalammualaikum..

Genap sudah sebulan berpuasa
Hari raya
Mari ramai-ramai kita gembira

Hehe..nyanyi lagu Hari Raya versi IamNeeta pula kan..Taraaa...Nilah suasana ceria semasa kami mengadakan jamuan Hari Raya JKR Kota Setar / Padang Terap pada 22hb Ogos 2013 yang lalu.. Sekarang baru Erin nak update kan.. Tak apalah, lagipun syawal belum habis lagikan..


 Haa.. ni officemate Erin sedang potong agar-agar..Gerai kami menyediakan juadah Kek dan puding

 Potong kak, jangan tak potong.. Hehehe.. Erin jadi jurukamera je.. Tak lah sebebnarnya tugas Erin jaga meja VVIP.. Sebelum Pengarah datang sempatlah snap picture kawan-kawan..

 Kalutlah depa dok potong lemang pulak.. Ni menu bahagian JKR Kuala Nerang.. Amboi Kak Afzan dok tanya Encik Azrin macam mana nak hias lemang ni kot.. Hehe.. Staff JKR Kuala Nerang semua mesra.. Senang berurusan..

 Backdrop dan setting..

 Apa yang dibincangkan oleh Kak Parinja tu?? Kak Parinja ni orang Thailand tau.. Dia pun turus sama memeriahkan Jamuan Hari Raya ni.. JKRKS/PT ni majmuk, macam-macam kaum ada tau..

 Table setting

 Apa ni?? Hehe.. my puding kastad koktail lah.. Sedap tau.. 80 pack semuanya..Penat lol membuatnya.. Tapi bila ada yang puji sedap.. Terus terharu.. Thanks to my mama sebab tolong Erin sediakan hidangan ni..

 Urusetia pendaftaran.. Kak Suria, Kak Shimah dan Izwan..

 Para tetamu yang hadir..

 VVIP table setting.. Setting ni pakai katering kot kalau tak silap Erin lah.. Kami just jaga keperluan hidangan sahaja..
 Sempat lagi berpossing sekejap..

 My officemate..Ramai tak??

 Lemang pembuka selera.. 

 Nak ke kuih ni??

 Bestnya ada soto juga tau.. Sedap sangat..I like it..

 Ketupat jagung daun palas.. Yumyum..sedapnya..

 Ada juga goreng cempedak ni..Memang terbaiklah..

 Ha.. tu tangan Kak Yati.. hehe.. sedap tengok cempedak mentah ni..

 Buah tamar tidak ketinggalan juga..Fresh..Aik my puding pun ada kat atas meja tu??

 Kak Shima nyanyi berduet.. Lagu Hari Raya..

Sessi photography bersama Tuan Jurutera Daerah

Sekian..

9 comments:

Cik YuYu said...

cantek akak ... 1st time tgk ketupat jagung ... sedap ke?

puteri airyn said...

Ketupat jagung sedap.. lemak manis.. Cik yuyu try lah buat.. senang je ni.. :-)

Cik YuYu said...

hihi nnti raya haji ley lah try ...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

nampak sedap ketupat daun palas letak jagung tu.. nak buat kena masukkan isi jagung masa masak pulut tu ke macam mana erin?

puteri airyn said...

Kukus pulut sekali dengan jagung..then balut dengan daun palas..

pha is said...

nampak sedap pulak makanan2 tu..

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Wahh..macam-macam makanan ada...sedapnyaaaa.....

Tetamu Istimewa said...

Meriahnya. Dulu saya tak berapa suka ketupat letak jagung. Tapi, bila dah makan, oklah.

Sam Banjamin said...

syoknya raya.. cempedak pun ada...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers