My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 4 August 2013

1 JaM HiLaNg 1000 KaLoRi

Assalammualaikum..

"Oh noo..berat badanku bertambah"

U all mesti akan kata macam tu kan bila jarum penimbang tu akan bergerak seolah-olah melebihi 90 darjah..Kalau jarum tu terletak pada paras 50 darjah atau kurang pasti U all rasa badan U all tu berada ditahap selamat..Tapi jika lebih?? Hmm.. mulalah nak runsing tuuu..


(picture by google search)

Setiap masalah ada penyelesaiannya..

First sekali..U all perlulah beli tali skipping..Kalau nak jimat..Tak payah beli..Just sediakan tilam berspring..Hehe..

Why??

Sebab Erin nak ajar U all melompat dan lompat sampai lemak semuanya cair..Haha..U all tahu tak dengan melompat U all dapat mengurangkan segala lemak yang berkumpul dalam badan..Disamping mendapat bentuk tubuh badan yang cantik.. Tapi harus diingatkan melompat tu patut padan je lah yer.. Kalau melompat sampai terpeliot tu.. Bukan salah hamba..Kerana tuan hamba yang terlebih melompat.. hehe..

p/s : Sebenarnya nak publish entri ni after raya.. tapi memandangkan I don't have any idea to write any entri.. So, i decide to publish this entry.. Huhuhu..The next entry will be coming soon..Now mood nak raya okay.. yeeehaaa... ;-)

8 comments:

Norhasniza Khalid said...

takde kena mengena dengan entry...hihi

"mama nak ucapkan selamat hari raya, semoga persahabatan kita berkekalan hendaknya .. Amin "

jom beraya............

Aida Ismail said...

Kihkih~ Habis la tercabut spring kat katil tu kalau hari2 kita lompat atas dia. Tambah2 kalau badan besar gajah =.="

Wan Ezzrin said...

Testing..

Norcahaya Ali said...

lagu rayeee dahh.. kak erin ni saje tau nak kasik nangis org yg tak balik kg ni. hehehehehe


p/s: ala kak . dah try skipping. 3 hari je lepas tu malas dah. ekekekeke

mirza syazwina said...

betul-betul bila skipping banyak-banyak boleh kurus,kita ada kawan dulu dia gemuk sangat tapi skipping hari-hari sekarang ni lawa gilorrr!! :)

Tetamu Istimewa said...

Alhamdulillah, saya timbang minggu lepas, berat badan saya turun dalam bulan puasa ni.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

jom kuruskan badan sebelum dan selepas raya.. :D

S.K.A said...

he3..nnti raya bertambah la naik kalori dlm badan =) sediakn diri utk berjogging slpas 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers