My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 16 March 2014

Omelan Puteri Airyn : Loving Couple

Assalammualaikum...


Hai you all... Hari ni macam dapat idea nak tulis suatu perkara.. Nak sentuh jugak tentang kasih sayang.. cewah.. Ye lah kasih sayang tu bagi Erin sangat penting dalam kehidupan.. Sayang menyayangilah di antara kita kan.. Kasih sayang pada Allah, kepada rasulullah, kepada sesama Islam dan sesama insan, haiwan dan sebagainya..Yang Erin nak fokus sekarang ni adalah kasih sayang terhadap pasangan atau suami isteri...(Tak kahwin lagi pandailah hang ni Erin..dok cerita bab kasih sayang suami isteri pulak kan..Hehehe)

You all selalu tengok yang selalu berkasih sayang ni lebih kepada pasangan yang muda-muda dan baru berkahwin.. Betul tak ni.. Tengoklah lama sikit kahwin dah tak ada feeling.. Alah tak syok lah macam tu kan.. Masa baru-baru kahwin.. Si suami panggil isteri "Darling".. Si isteri panggil si suami "B".. Bila lama-lama kahwin dah tukar panggil "Mak Hang and Pak Hang".. 

Masa mula-mula kahwin.. Pi jalan mana pun pegang je tangan tu... Takut nak lepas sebab Si suami cakap nak jaga keselamatan isteri.. Kononnyalah.. Padahal, masa tu kan isteri masih cantik muda remaja.. Jadi si suami ni peganglah tangan sebab dia jeles dan risau orang lain dok pandang isteri dia.. Bila dah lama Kahwin.. Isteri ajak teman pergi pasar beli keperluan dapur pun si suami cakap tak nak.. Si suami rela tunggu dalam kereta saja.. (Huhuhu.. apa kes ni??)

Tu jelah nak cerita bezanya masa baru berkahwin dengan selepas beberapa tahun berkahwin.. Ish apa salahnya kalau romantik sampai tua pun.. Kalau cucu tengok pun.. Dia cakap bestnya tengok atuk and nenek ni loving couple sampai akhir hayat.. Cewah.. Hehehe.. Hmm.. nak tulis banyak-banyak pasal ni pun tak boleh sangat sebab Erin tak kahwin lagi.. hehehe..Adeh.. poyos sekejap.. hehehe ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers