My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Monday, 29 June 2015

Salam Ramadhan Dari Puteri Airyn

Assalammualaikum..

Haaaa....tudia.. lama bebeno.. Erin tak tulis entri di sini kan? Pemalas ler tu..Hehehe... Apapun Erin harap..masih tidak lewat untuk Erin ucapkan SALAM RAMADHAN untuk you all sekelian..Dalam dok kalut tu.. Tengok-tengok dah 12 Ramadhan 1436 H kan?? MashaAllah begitu pantas masa berlalu..

Sepertimana yang kita tahu.. Bulan Ramadhan adalah bulan mulia bulan beribadah.. Mengumpul banyak pahala.. dan mencari keberkatan.. Semoga kita semua dapat memanfaatkan di bulan yang mulia ini yakni seperti memperbanyakan solat sunat..bersedekah.. melakukan amal jariah dan apa-apa sahaja kebaikan..AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR..

Harus diingatkan juga.. Berpuasa bukan sahaja menahan diri dari lapar dan dahaga.. Tetapi fadhilat berpuasa itu sendiri memahami pengertiannya dari pelbagai aspek.. Menginsafi diri..Seeloknya tidak perlulah kita membazir dengan pelbagai jenis juadah ketika berbuka.. Cukuplah sekadar kenyang sedikit.. Dan beri ruang kepada perut untuk kita beribadah menunaikan solat sunat terawih, witir dan tahajud..

Selain itu.. Perbanyakkanlah membaca al-Quran semoga hati sentiasa tenang dan dapat menghayati keindahan Ramadhan.. Tunaikan zakat fitrah dan sebagainya..

Akhir kata.. Biarlah penghayatan Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelum-sebelumnya.. Memberi kita beribu-ribu erti..Sebolehnya kita akan rasa seperti.. "Ramadhan janganlah pergi.. Aku sayang kamu..Setiap saat aku menantimu.. Kehadiranmu sekali setahun.. tidak puas untuk diriku bersamamu WAHAI RAMADHAN.."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers