My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Saturday, 1 June 2013

Kinabalu (Episod 1)

Assalammualaikum..
Wah dah lama tak menulis.. rindu giler dengan my blog ni kan..
Bila ada peluang laju je tangan ni capai lap top then terus online..
Today nak cerita tentang cerita yang dah hampir lapuk tetapi masih segar dalam ingatan eden..
(Guna bahasa negori lah ekau..)
Haha..mentang-mentanglah eden baru pulang ni ha dari kualo pilah..
Terus nak loghat sana..
Before that, i need to upload my second experience mendaki gunung Kinabalu..
Dah lama ni seingat aku..pada bulan JUN 2011..
video
Nak mendaki gunung setinggi Kinabalu memang memerlukan mental dan fizikal yang kuat..
Kalau tak kuat..u akan collape lah..
Tapi masa trip or expedisi ni lain dari yang lain..sebabnya beberapa orang sepupu aku joint sekali mendaki ..
Aku pulak abah bawak satu family..Aku sebenarnya dah dua kali mendaki gunung ni..
First time mendaki ketika umur 5 tahun.. Ha?? Tak caya?? Yer.. ada bukti what.
.(Sijil..tapi aku malas upload)
U all tahu tak kami mendaki gunung kinabalu tu selama 9 jam..(guna kaki kot) hehe
Tu pun baru sampai di Panar Laban..
Nak sampai ke puncak..We all kena mendaki lagi 2 jam mengharungi gunung berbatu..
Siap kena pegang tali, pakai headlight sebab mula mendaki seawal pukul 2 pagi..ha u all sanggup ke??
Tapi jalan ramai-ramai tak lah terasa sangat kan.. Dengan kesejukannya yang melampau.. Adoi lah..
Tapi bila sampai saja di puncak tertinggi.. Terasa suatu kejayaan..Pengalaman yg sangat berharga..
Sebab dapat tawan puncak Kinabalu buat kali kedua..
Apa kali ketiga pulak bila?? Haaa..yang tu memang dok plan dah..
Expedisi ni mengambil masa selama 7 hari.. uit..jangan salah faham..
7 hari tu.. sepanjang di Sabah lah.. kami p lawatan ke Akuarium UMS dan menjelajah pulau Manukan, 
pulau gaya dan beberapa buah pulau lagi..Siap ada sesi snokeling kot.. Hehehe..

p/s : ni baru cerita episod 1.. nanti aku cerita lagi ek...kalau cerita banyak sangat tentang ni.. boring pulak u all kan kan kan kan....(Berapa banyak kali kan kan daaaa...)

2 comments:

Mizz Aiza said...

hebatnya erin.. aiza paling tinggi setakat ni baru gunung ledang.. itu pun dah lama, masa tahun 2007 dulu rasanya..

puteri airyn said...

Erin memang minat aktiviti lasak dan mencabar :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers