My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 7 May 2014

Ini Cerita Nilai 3..Jeng Jeng

Assalammualaikum

Hai hai..you alls.. Ini cerita Nila 3 yer.. Dari Semalaman Erin dan family berada di Ulu Bendul.. Setelah bermandi manda, kami semua menyusur ke Nilai 3.. Sebelum ni Erin belum pernah sampai ke Nilai 3.. Wah teruja gitu dengan apa yang ada di sana.. Murah dan sangat murah.. Ada jualan murah karpet, kain pasang, jersi, cadar, langsir dan segala bagai lagi yang dijual di sana.. Yang penting sediakan duit sekucupnya.. Kalau tak nak anda menangis tengok barang-barang di sana yer..


Ni lah pemandangan di Nilai 3.. Cuaca mendung sebab nak hujan


Ni kedai jual barangan yang diperbuat dari kayu jati.. Murah youuuu..Cuma kalau beli perabut tu.. Faham-faham je lah susah mau bawa pulang


 Haish.. Kami berkonvoi ke Nilai 3.. Ramai tak family Erin.. Kami sedara mara semua sepakat.. Bak kata orang sepakat membawa berkat.. Tak gitu..??


 Ini pula kedai jual karpet.. Wow, banyaknya karpet.. Mai mai pilih kaih..Macam-macam warna ada.. Murah-murah saja..Hehehe


Bila tengok baju kain lace ni.. Rasa teringin nak kahwin pulak.. Hehehe.. Calon tak ada lagi ni.. Camno?? Huhuhu...

To Be Continue..

Jangan lupa view entry sebelum ni : Family Gathering Di Ulu Bendul

Tuesday, 6 May 2014

Family Gathering At Ulu Bendul Negeri Sembilan

Assalammualaikum..

Hai you all..Dah lama rasanya Erin tak update blog ni kan.. Adoi.. Berhabuk sudah...Fuh, fuh, fuh..(Hembus habuk)

Sebenarnya, Erin tak dapat nak update blog ni sebab Erin pergi ke Negeri Sembilan untuk ambil adik Erin Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNS) Dia buat kos sains setahun di sana.. Sekarang dah selesai menjalani program Matrikulasi tersebut...Jauhnyo ekau belajar yer adik.. Kakak mu dulu KMPP je.. (Kolej Matrikulasi Penang)

Dah alang-alang di Neghori tu.. Erin dan family pun bercadang nak buat perjumpaan family.. Kami semua pilih.. TEMPAT REKREASI ULU BENDUL..Emang nya cantik sih suasana di situ..Siap ada beberapa buah kolam takungan air terjun untuk pelawat berenang-renang.. Pelampung pun ada untuk di sewa.. Jom lihat gambar-gambar yang telah Erin rakamkan ni..


Ni sessi latihan berenang di kolam air terjun



 Haaa.. Berenang kuak lentang...


Haaa.. Lawan berenang... ceh cetek je..


Ais krim ni nampak biasa je.. Tapi harganya mahal.. Hehehe RM2


Nilah ahli keluarga Erin.. Sepupu sepapat semua ada..


 Ikan Bakar time.. Yummy..


Ni main baling-baling air.. Kanak-kanak VS orang dewasa.. Hehehe


 Berebut pelampung pulak.. Okay ikut turn yer..


 Penat lah berenang ni.. berehat seketika..


 Ayam bakar.. Yummy..


 Ikan bakar ala-ala asam pedas gitu..Delicious..!!


 Kambing bakar.. Wah mewah makanan gitu.. Klass youuu....


Selepas berenang kita maakan sampai lebam..kikikiki..Alhamdulillah kenyang..


Penuh pinggan dengan lauk pauk..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers