My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 2 May 2013

Tuesday, 30 April 2013

PuTeRiAiRyN sTaR

Just click sini then edit @_^

KoTa BeLaNDa PaNgKoR IsLaND

Tue je nak cerita pun..hehehe @_^
Nie edit guna this link  http://pixlr.com/editor/
Cuba eh korang..(Kecek KL der..hehe)
Kalau nak banyak lagi website editing..jom klik disini

SwEeT MeMoRiEs

Lai lai lai.. aku nie memang gemar yang amat ler edit meng edit picture..
Nie plak aku try edit guna editor online yang aku search kat google..
Nie lah hasil apabila meng edit guna http://www.online-image-editor.com/
Klau u all pun ada minat macam aku nie..
Boleh lah melawati link yang aku tulis tu..
Mudah dah ringkas..Tak macam guna Prin Shop 12 yang selalu aku guna tu..
Picture di atas tu adalah aku dan adik..
Time nie kami pi Nipah Bay Pulau Pangkor
Naik marble boat..Best laksana naik roller cooster..
Terjerik-jerit aku dan adik masa ditarik dengan speedboat..
Laju Beb..huhuhu..Tapi Best..
Bayaran yang dikenakan seorang RM25..Marble boat nie boleh naik dua orang jer..
Masa yang diambil adalah 20 minit.. Tu pun dah tak larat nak jerit pekit..
Nie lah kami.. ditarik guna speedboat..
Wak wit Wak wit jerit..Hehehe..
Hilang segala keayuanku..
Kalau ada kesempatan memang nak naik lagi..
Tapi kena tunggu the next percutian lah..
Mama cakap.. nanti kami nak cuba naik BANANA BOAT pulak..
Best la mama sporting..Abah just jadi cameramen jer..Hehehe..
Next percutian Langkawi pulak then kena tunggu bila adik balik cuti dari Matriks.. @_^
Tak pun kami langkah jauh skit pergi Johor ker..(Boleh tak Abah??)

This picture..Erra, Mama dan Kak Erin
At Nipah Bay Villa
Nak check out dah time nie..
Bye bye Nipah Bay Pangkor Island..
Next time kami datang lagi yer..
Tak puas mandi manda di Nipah Bay..

Monday, 29 April 2013

pHoTo eDiTing

U all mesti ingat Aku ni guna website khas untuk edit picture kan??
Tak lah.. Aku just guna Print Shop 12
Suatu perisian komputer
Susah jugak lah nak edit..
Lebih kurang macam guna adobe
Tapi aku tak pandai edit guna adobe
Lalala..

Before Edit

 
After Edit

(Cantik tak aku edit? Hehehe)

PicTuRe-PicTuRe MeNaRiK


Picture ni masa kitaorang pi Bandar Seri Damansara
Attend my cousin wedding
Penat nyo edit..
Last-last pi bubuh BUNGA MATAHARI seketul..hehehe

Dari Hotel Seri Damansara..
Kami sekeluarga ke Royal Bintang Hotel Damansara
My cousin wedding akan diadakan di Hotel nie lah
Siang raptai penuh..Malam tue baru ada majlis..
Best sangat-sangat sebab dapat jumpa saudara mara yang jauh dan dekat..

Dah selesai Majlis Perkahwinan My Cousin
Kami berangkat ke Negeri Sembilan..
Pergi Ulu Bendul Kuala Pilah sebelum bergerak ke Seremban
Kemudian ke Port Dicson untuk menginap di sana.. @_@
Tak lama lagi kami sekeluarga akan ke N9 lagi
Nak kena hantar adik ke Matrikulasi N9..yang terletak di Kuala Pilah..

Sunday, 28 April 2013

CANON EOS DIGITAL 1000D

So today penat dan letih yang amat..
Hmm?? Kenapa letih..
Sebab jadi camerawoman kot tadi kat sekolah abah..
Hari ni adalah hari ko-k SK Seberang Perak
Aku joint untuk pameran my company ERIN Enterprise
Wow.. nampak macam aku ni ahli perniagaan pulak kan..
Biasalah nak hidup..
Kita bukan buat satu kerja saja..
Nak maju kan..
So kenalah ada nilai tambah..

Wait,wait..sebenarnya aku ni memang suka sangat jadi camerawoman
Ia sangat mencabar..selain dari hobi mendaki gunung dan seni mempertahankan diri..
Nampak saja aku ni seorang yang ayu..
Wah ayu gitu..
Tapi jika tak kenal aku betul-betul memang orang ingat aku ni lemah lembut dan boleh pegang title Miss Ayu ..
Haha.. kelakar kan?? Sebab title gadis ayu tu memang familiar
 dengan diri aku sejak study dulu sampai lah sekarang ni..
Cemuih tau dak..(Tu dia keluaq semua bahasa utaqa)

Sebenarnya aku idamkan sebuah camera DSLR macam kat picture tu..
Camera tu abah yang punya.. huhuhu..
InsyaAllah aku akan miliki DSLR aku sendiri..
Sama ada nak pilih NIKON atau CANON..
Ia nya belum pasti lagi..

So, u all pulak minat apa yer??

@_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers