My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Saturday, 5 April 2014

Zikir Nabi Yunus

Assalammualaikum..

Apa kabar you all?? Diharapkan sentiasa berada dalam keadaan sihat dan berada di bawah lindungan Yang Maha Esa...Jom Zikir Nabi Yunus...Tenang je tu.. Tak nak serabut-serabut.. Ingat Allah SWT.. Jiwa terasa suatu kelainan.. SubhanaAllah Maha Suci Allah.. Tuhan Sekelian Alam.. Ya Rahman Ya Rahim.. Pemilik Kecintaan Yang Abadi... Love Allah.. !! Alhamdulillah..


Omelan Puteri Airyn : Apa Yang Wanita Suka

Assalammualaikum...

Hai you all..buat apa malam-malam gini..?? Apa layan blog?? Meh la baca blog Erin ni..Hehehe..

Malam ni Erin terpanggil untuk tulis berkaitan apa yang kaum hawa suka.. Ye lah Erin pun seorang perempuan.. Apa yang Erin hendak.. rasanya sama dengan apa yang perempuan lain berkehendakan.. Betul tak? Oh.. ada yang mengangguk dah tu.. Hehe

Bunga..


Haa. kalau you all ada isteri.. cuba bagi dia bunga masa hari jadi ke atau ulang tahun perkahwinan.. mesti suprise kan.. tapi janganlah bagi dia bunga tahi ayam..Mestilah dia marah.. Hehehe..Sifat perempuan memang sukakan bunga.. Sebab tu tak hairan jika di rumah penuh dengan hiasan bunga-bungaan..

Coklat / Kek



Yang ni pun perempuan suka.. Sesekali tu cubalah beri coklat yang mahal sikit kat isteri tu.. contohnya cadbury or ferrero ke.. Mesti hati yang merajuk tu jadi sejuk je kan.. Cair macam coklat tu.. hehehe..Kalau you all tak percaya.. Cuba tengok kaum hawa masa pi Langkawi.. kalau tak penuh beg dengan coklat mesti tak sah.. Kedai Ismail Group juga jadi sasaran kan... Ish..Ish..Pasal kek pulak.. Tak mainlah kek biasa-biasa.. Secret Resepi.. Jenuh suami nak kena bawa pi kedai tu selalu.. pokai-pokai..

Baju / Pakaian

Tidak dinafikan perempuan memang suka bergaya.. Baju penuh dalam almari pun dia mahu beli lagi.. Perempuan memang tak suka asyik pakai baju yang sama saja.. Tudung penuh dalam almari pun dia masih mau beli lagi..Kalau suami geleng kepala pun dia buat tak tahu saja.. Hehe.. Kalau suami belikan baju atau tudung.. Isteri mesti suka..Nanti dia cakap macam ni.. "Abang lah yang saya sayang dunia akhirat.."Hehe..

Teddy Bear..

Janganlah buat-buat terkejut apabila tetiba atas katil ada teddy bear.. Walaupun belum dikurniakan anak.. Si isteri tetap nak peluk teddy bear.. Apa boleh buat.. Terima sajalah isteri itu seadaanya.. Hehe

Eeerrr.. apa lagi yer yang perempuan suka..

Tas tangan..


Kalau pakai baju biru..handbeg dia mesti nak warna biru jugak.. kalau baju dia meroon.. Handbeg pun meroon..Last-last pergi keluar terlupa bawa kad pengenalan dan kad bank sebab selalu sangat tukar handbeg..Pastu mulalah dok tarik poket suami..Hehehe..

Setakat itu je yang Erin tau apa yang perempuan suka.. Tu pun berdasarkan apa yang Erin suka.. Hehe.. Bakal suami.. Sila take note okay.. ^_^

Friday, 4 April 2014

Omelan Puteri Airyn : Sayang Itu Cinta

Assalammualaikum...

Apa itu sayang apa itu cinta...??
Terdetik di hati ini nak tulis lagi soal cinta...



Perasaan cinta dan sayang sememangnya sudah sebati dalam diri.. Kenapa manusia perlukan cinta? Kenapa manusia perlukan kasih sayang? Sesungguhnya fitrah kita adalah sebegitu.. Allah SWT telah menjadikan Nabi Adam dengan tangan-Nya sendiri.. Menjadikan Adam dengan penuh rasa kecintaan.. Sungguh bertuah kita dilahirkan sebagai manusia.. Manusia yang dicemburui oleh makhluk lain.. Tetapi kita selalu berpaling tadah kepada Maha Pencipta.. Cinta yang hakiki.. Cinta yang sejati milik Allah SWT.. Semakin kita mencintai Allah SWT.. Semakin tenang hidup kita.. Semakin dekat diri kita dengan Nya.. Semakin kita rasa suatu kelainan dalam diri.. SubhanaAllah begitu indahnya rasa cinta dan sayang ini...Alhamdulillah..

p/s : Alamak.. Erin dah macam ustazah pulak kan.. Hehehe.. Sekadar omelan yang penuh manfaat..Sharing is caring...

Opocot..!! Terkejut Mak.. Hehehe

Assalammualaikum..

Firstly nak ucap terima kasihlah kat sesiapa yang view blog Erin ni.. Memang terkejut beruk dibuatnya.. nak tahu apa yang buat Erin terkejut sangat-sangat.. Sila rujuk gambarajah kat bawah ni...


Tak pernah dapat ranking setinggi ini.. Adoi lah Erin terharu... Sapa dok view blog Erin sampai jadi macam ni.. Cepat ngaku?? Hehehe.. Apa pun thank you... ^_^

Mengapa Rasulullah Menikahi Aisyah r.a?

Assalammualaikum.. Erin dok belek-belek buku Motivasi Menjadi Wanita Paling Bahagia.. Sekali terbaca berkaitan Mengapa Rasulullah berkahwin dengan isterinya Aisyah r.a..

Nak tahu kenapa? Silalah baca... ^_^

Rasulullah s.a.w menikahi Aisyah atas perintah dari Allah S.W.T . Jibril a.s sendirilah yang datang menemui baginda untuk membawa perintah dari langit dengan suatu bentuk pelambang sehelai kain sutera yang amat indah. Oleh itu tidak hairanlah kalau Baginda amat mengasihi Aisyah r.a.

Monday, 31 March 2014

Jalan jalan klate (Part 1)

Assalammualaikum..

Baru-baru ni Erin dan family pergi ke kelantan.. Negeri Cik Siti Wan Kembang... Negeri di mana asalnya keluarga sebelah abah Erin.. Sebab tu nama Erin bermula dengan Wan..Lama tak pergi Kelantan sejak tahun 2010..Sekarang ni dah tahun 2014.. Bermakna sudah 4 tahun Erin tidak melawat ke Negeri ni..

Apa yang bestnya kat Kelantan.. Best sebab negeri ini meriah dengan pelbagai jenis makanan..Antara makanan yang Erin suka ialah ikan celup tepung.. Kat Kedah tak ada orang nak jual macam ni.. Kalau nak makan ikan celup tepung, kena masak sendiri kat rumah.. 


Cer tengok ikan dan udang celup tepung tu.. Sedap baq hang.. Rangup, keriuk keriuk makan pula dengan hirisan timun dan sos cili bawang putih.. Memang menyelerakan.. Nak tahu lokasinya? Ni Erin makan kat Pantai Irama di Bachok, Kelantan..


Terliur tak?? Hehehee..Fresh ikan-ikan dan udang-udang ni..Tapi harga mau sedar lah yer.. Agak mahal.. Seekor ikan dijual dengan harga RM3.50 dan udang tu RM4.00 untuk 3 ekor yang dicucuk pada sebatang lidi. dan bebola serta yang lain-lain tu RM1.00 dan RM1.50.. So kalau nak makan tu sila check duit dalam poket dulu yer.. Hehehe..


Wah..cucuk-cucuk bebola dan lain-lain..Sedapnya.. nampak semuanya bahan-bahan sama dengan yong tau foo kan..??


Ma dan Abah sedang pilih cucuk-cucuk tu..
Cer you all tengok menu di kedai ni.. Unik kan? ABJ.. Masa mula-mula tu Erin dok fikir jugak.. Apalah ABJ ni.. Bila perhatikan gambar menu tu betul-betul.. Baru perasan.. Ada banyak jagung.. So..Ia bermaksud Ais Batu Jagung..


Erin pesan yang ni.. ABC.. Ais Batu Campur.. Erin tengok ramai yang pesan menu ni.. So, Erin pun nak cuba jugak lah.. Memang ternyata sangat sedap.. Sampai licin mangkuk tu Erin minum..Yang bestnya.. Ais Batu Campur tu letak jagung bakar.. Ah uniknya..Pastu letak biskut belanda yang belang-belang tu..Pastu letak ais krim juga.. Rasa lemak sangat ABC tu..Sejuk tekak..


Nilah suasana indah di Pantai Irama..





At the one side berhampiran gerai ABC tu.. Erin saja snap sungai ni..


Tengok orang ramai melakukan aktiviti air.. Ada banana boat dan jet ski.. Bestnya.. Rasa macam nak naik banana boat.. Tapi baju salin tak bawak.. rugi-rugi..

To be Continue the next part...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers