My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 2 August 2013

HaRuSKah WaNiTa BeRsoLeK?

Assalammualaikum..

Bila terbaca majalah SOLUSI..Terus tergigit jari..Tajuknya membuatkan Erin terfikir..

"Adakah aku telah melakukan kesilapan..Ada tak aku berhias melampaui batas..Untuk siapakah aku berhias??"

Oh My God...!!

Menurut majalah ini..

Wanita diharuskan bersolek diwajahnya setelah memenuhi beberapa kriteria berikut :

Bersolek dan merias wajahnya untuk suami sahaja bukan dikhalayak ramai walaupun dengan izin suaminya.

Menggunakan alat-alat solek yang halal dan diperbuat daripada bahan yang suci dan bersih

Solekan yang terlalu tebal dan melampau tidak dibenarkan sama sekali..

Bedak diharuskan selagi tidak membataskan syariat..

8 comments:

mirza syazwina said...

kadang-kadang kita tak sedar kan,tapi saya suka makeup.huwaa~

Norhasniza Khalid said...

mama.... ?? ala kadar sudah, jangan comot cukup.. hihi

Nur Azwa Edora said...

tula , boleh jatuh haram hukumnya kalau berhias berlebihan di hadapan yang bukan muhrim ,, ala ,, kalau simple2 pun lebih cantik kan awak ? :)

sha (chirp chirp) said...

kaannn, semoga tak terlalai la :D

Tetamu Istimewa said...

Perkongsian yang menarik dan harus diketahui oleh semua golongannya.

ANIM said...

no.2 tu paling takut..
bayangkanlah kalau kosmetik kita ada bahan yg diragui...dan bagaimana dengan wuduk kita sehari2...
takutnya...kalau solat yg kita kerjakan selama ini tak sah..

Aida Ismail said...

Hihi. Aida suka makeup. Acane ni. Tapi takde la pakai tebal2 pun..

onecik said...

Majalah Solusi memang bagus, padat dengan ilmu. Hadiah Giveaway Raya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers