My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 16 August 2013

My TrAVeLoG : BanDuNg JaKarTa - Part 5

Assalammualaikum..

Part 1,2,3,4 ..U all dah view ker??
Kalau dah view.. Jom view part 5 pulak..My Travelog ke Bandung Jakarta..Dalam travelog yang lepas ada Erin ceritakan pengalaman Erin semasa melawat gunung berapi Tangkuban Parahu dan Ladang Strawberry..My Travelog : Bandung Jakarta - Part 5 pula, Erin nak ceritakan bab shopping..Wow, shopping.. U all yang ladies ni sure suka bab ni kan..Jom shopping time with me.. Yeeehaaa..

Breakfast at Hotel Bandung before bertolak ke Bandar Metropolitan Jakarta..Hmm..Breakfast roti je.. Padahal, bermacam makanan ada..Biasalah berada di negara orang selera pun boleh bertukar.. Sebab tu orang cakap.. HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG , HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI..LEBIH BAIK DI NEGERI SENDIRI..

Shopping baju di salah sebuah rumah kedai di Bandar Bandung..T-shirt lelaki dan perempuan agak murah sikit di sini..Erin sempat membeli 2 helai t-shirt jenama burberry untuk abah..Bertuah abah, dapat anak macam Erin kan.. Hehe..Perasan bangat sih..

Patung Wanita Jawa.. Memikat hati hamba.. Di sana memang banyak patung-patung macam ni.. U all tahulah di sana lebih kurang macam pengamalan Hindu..Erin lihat sana patung sini patung.. Jangan kita jadi patung sudahlah..

Sepanjang kami di sana, kami asyik dihidangkan dengan masakan jawa dan padang..Sesiapa suka masakan padang silalah ke kota Bandung yer.. Nak kata terlampau sedap tu idak lah.. sebab hamba kureng skit bab masakkan orang di sana.. Kadang-kadang tekak tak berapa nak boleh terima.. So, ucapkanlah terima kasih saja..

Bersambung..@_^

3 comments:

Norhasniza Khalid said...

mama baru nak view satu-satu ni ha.. hihi

Norcahaya Ally said...

wahhh .. pergi jakarta tuu .. hehehe

Tetamu Istimewa said...

Makanannya lebih kurang sama dengan kita ye kak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers