My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Monday, 10 September 2012

Jamuan Hari Raya JKR KS/PT


Dah lama rasanya erin tak update blog kesayangan erin ni kan..Bukan tak mau update..Tapi mood tak adalah nak update, sebab tu blog ni dah bersawang..What ever sekarang mood nak update blog dah okay sikit..16 September 2012 bersamaan dengan hari Khamis, Pejabat JKR Kota Setar / Padang Terap telah mengadakan Jamuan Hari Raya..Cewah, macam ayat skema pulak erin ni kan..Best jugak pada hari tu.. Tapi sayangnya hari tu hujan lebat..Nasib gerai tu di bawah khemah..Kalau tak, sure lah erin dah basahkan..

Raya sana raya sini..Open house punya lah banyak berderet-deret..Tapi erin tak pi semuanya sebab erin qada puasa dan ambik puasa 6.. Asyik makan-makan je, badan pun nak kena jaga jugak kan.. Lagi pun kalau lambat-lambat ganti puasa, nanti mood pemalas tu mai pulak..Dekat-dekat nak raya tahun depan baru terhegeh-hegeh nak ganti..So, better ganti sekarang ni kan pastu buat puasa sunat sekali..Kira 2 in 1 lah kan..

Oops..!! Dah melalut bab puasa pulak kan..So, continue balik cerita bab Jamuan Raya JKR KS/PT yang agak best..Macam mana lah erin tak rasa best, kawan-kawan kat sini dah macam saudara walaupun erin baru je kerja kat sini..(Tempat kerja lama erin pun best jugak, rindu pada semua staff SUK..4 tahun kan kt Wisma Darulaman, mana boleh erin lupa..huhuhu..)

Haaa..apa? Bab juadah?? Of couse lah ada lemang dan ketupat (Makanan wajib ada time raya-raya ni kan..) Menu yang lain tu biasalah ada laksa, nasi tomato, satay ayam, buah-buahan tempatan, pelbagai jenis kek, puding dan ais kacang..Haaa...siap ada karaoke lagi tau..Tapi erin tak nyanyilah sabab bagi peluang kat staff lain nak tunjukkan bakat..Cewaahhh..hihihi...

Nak tau tak erin jaga gerai apa?? Tu.. nampak tak girl yang comel yang dok tepi sekali pakai baju pink sedang sibuk susun kek..Tu lah erin..Biasalah girl-girl kan, sampai baju raya pun colour pink..Sebenarnya baju raya erin ada 4 pasang semuanya untuk tahun ni..(ada colour purple, pink, merah dan biru gelap)..

After berkenyang-kenyangan menjamu selera di jamuan tersebut, Erin pi beraya di Wisma Darulaman pulak..Kebetulan Bahagian Sumber Manusia SUK pun adakan jamuan raya..So, apa lagi dari Daerah Pokok Sena..Erin beransur ke Wisma Darulaman..Wah..!! makan lagi..tujuan pi sana bukan sekadar nak menjamu selesa saja..Tapi niat dihati nak jumpa kawan-kawan lama..Rindu kat depa tau..Erin seronok sangat dapat jumpa kawan-kawan lama kat sana, terubat segala kerinduan..Selama 30 minit kat BSM..Erin pun pulang ke Office JKR KS/PT..So, tamatlah aktiviti beraya pada hari itu.. Letih betul..!! Tapi Best..!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers