My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 17 September 2015

Jalan-jalan Hari Besday Malaysia 16 Sept 2015

Assalammualaikum you alls
Harap sihat-sihat selalu yer..
Eh hari ni hari Malaysia kan? Gi jalan mana?
Dok rumah saja?? Tak kan dok rumah layan tv je kot..
Cuti kan..Per lagi ayuh meronggeng..(Tudia bahasa tak hingat donia..kiki)


Haha..tak rare la kalau tak berjalan tengok keindahan alam time cuti-cuti macam ni..
Walaupun hanya satu hari jer..

Mula-mula tu memang planning nak duk rumah je..
Nak kemas bilik dan bagai..
Tetiba teringin nak makan keropok lekor..
Terus Erin dan family plan ke Tanjung Dawai..
Kemudian singgah di air terjun Seri Perigi..

Cantik jugak tempat ni..
Lama dah Erin tak berkunjung ke sini..
Seri Perigi ni terletak di daerah Yan Kedah..
Punca airnya dari puncak Gunung Jerai..
Kiranya Seri Perigi ni merupakan salah satu kaki Gunung Jerai..
Ada laluan trak hutan untuk ke puncak gunung tu..

Air terjun kat sini nyaman sungguh..
tetapi jangan terkejut sebab airnya berwarna perang..
Ala-ala air karat gitu..huahehehe..


Haa tudia..karatnya ayaq..hihi..
Air tu warna macam tu disebabkan akar kayu mungkin..
Erin pun lupa nak kaji dengan lebih terperinci..

K lah..setakat ni je cerita jalan-jalan di hari Malaysia 2015..
Sekian....

Monday, 14 September 2015

Ronda-ronda Stesen KTM Alor Setar

Hai..Assalammualaikum...
Bertemu kita kembali di entri ini..
Cewah dah macam buat segmen kat tv je kan gayanya..hehe..

Dengar kata keretapi laju tu dah beroperasi..
wow..Teringin nak merasa naik keretapi ni..
Tadi siang sempat Erin ke stesen KTM Alor Setar..




Inilah antara gambar-gambar di sekitar Stesen KTM tu..
Sempat juga bertanya di kaunter harga tiket dari Alor Setar ke 
Kuala Lumpur..Nak tahu harga satu hala perjalanan ialah RM74..
Itu je lah untuk entri berkaitan ETS keretapi laju ni..
Sekadar cerita santai-santai je tak banyak info..
Kalau you all nak tahu detail..kena googlelah yer..Hehe...

Sekian....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers