My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 29 May 2015

Cucur Bilis Kesukaan My Abah

Assalammualaikum..

Hai you alls.. Lama kan Erin tak menulis entri di blog ni.. Sebab apa yer?? Hehe..tak ada sebab kot.. May be dah jadi malas nak menulis blog sebab asyik update status di Intagram dan Facebook saja..

So di malam yang shadu ni terasa nak tulis entri tentang cucur bilis pulak.. Haish...Menu paling senang dan selalu Erin masak di waktu-waktu kelaparan.. Abah bukan main puji lagi.. Siap cakap cucur bilis yang Erin buat sedap lah..Hari-hari jamu cucur ni pun abah suka... Cewah.. Semakin kembang kepala i.. You know.hahaha..


Haha.. Dengan tidak segan dan malu-malunya menunjukkan cucur bilis yang tak seberapa ni

Resepinya mudah saja..Sebab Erin lebih suka masukan beberapa ulas bawang kecil (dihiris halus-halus), cili besar yang warna merah dan segenggam ikan bilis.. Adunan 3 scoop tepung gandum tu masukan sedikit garam dan gula secukup rasa.. gaul semua bahan-bahan tu kemudian goreng sampai kekuning-kuningan.. 

Yang penting gaul semua adunan tu dengan air masak biasa je.. tak panas dan tak sejuk.. Gaul satu arah saja sampai sebati.. 

SEKIAN ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers