My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 24 July 2013

ToLoNG MeNoLoNg

Assalammualaikum..

Hehehe.. saja je buh tajuk entri macam tu..Sebenarnya Erin tak ada idea nak tulis apa.. Asyik sibuk dengan kerja saja..Tapi dan lagi tolong kawan-kawan Erin 2 or 3 orang wujudkan blog.. Erin cakap kat depa..

"Hangpa ni dok Facebook ja.. syok ka?? Jom la try blogging plak.."

Pastu depa cakap..

"Hang tak pa lah pandai buat blog bagai..Kami tak reti.."

Hehe.. Erin pun bukan pandai sangat tu pun dok view tutorial kat blog blogger lain..Pastu kodek-kodek skit blog Erin..Kira asyik try and error.. Bila dah dapat buat apa yang dipelajari melalui tutorial..syoknya tak tau nak habaq..

So..Bila dah touchup blog..Tetiba hati ni baik lah pulak nak nolong orang nyer..
Then Erin pun tulis lah kat status Facebook Erin tu.. macam ni..

"Sapa nak suruh Erin ciptakan blog untuk dia.. sila PM.. hehe..Erin nak tolong 3 orang yang terpantas sahaja.. Free.. "

Hehe..3 orang je.. lagipun Erin bukan nya pandai sangat..Maka suruh lah depa buat email gmail..Erin tak pandai edit blogskin..buh yang simple yang dah ada kat situ je.. Kalau depa tu nak cantikkan blog depa tu.. pi lah tengok tutorial kat blog orang lain.. Hehe bleh tolong takat tu je..

Akhirnya terjadilah blog kawan Erin yang macam ni.. KLIK SINI..untuk view blog tu..Hehe..Jangan marah nooo Mamaniesa oi..

15 comments:

man said...

Ajarlah sy skt..hehe

Norhasniza Khalid said...

mama dah terjah blog dia, suh dia buang kod pengesahan tu. senang nak komen nanti..

ANIM said...

kak dulu pun kawan yg ajar, hee..

p/s terima kasih kerana blog kak ada dlm bloglist erin. kak pun dah masukkan blog erin dalam bloglist kak:D))

zakirasli .. said...

cantik lah blog kwn akak tu.. pndai kak buat ye :D

Nory Zoulkefle said...

wahhhh....bagus kalau ada semangat macam ni...makin meriah dunia blog tak lama lagi..hehe

puteri airyn said...

Man - InsyaAllah Erin boleh ajar :-)

Mama - Erin dah habaq kat kawan erin suruh buang huruf yg ada kat kotak komen tu :-) TQ mama

Kak Anim - Terima kasih sudi follow blog Erin

Nory - Berblogging memang best..Sebab tu Erin ajak kawan2 Erin joint blog.. :-)

puteri airyn said...

Zakirasli -TQ yer.. kak Erin pun tak pandai sgt.. boleh tolong kwn2 skit2 je..

Mizz Aiza said...

bagusnya erin tolong menolong.. cantik erin buat blog kawan tu.. nak terjah lepas ni..

puteri airyn said...

Tolong kawan2 je.. lagi pun Erin minat buat blog ni :-) PAge mamaniesa tu dia dah edit sendiri dah.. hehe..dia blajar IT dulu..hehe..tengok page dia edit.. cantik kan..

Tetamu Istimewa said...

Baik hati betullah kak ni.

puteri airyn said...

Saja tolong kawan-kawan..Lagipun kak Erin memang minat buat blog ni.. hehe

Aida Ismail said...

Ok sekarang jugak Aida terjah! Hehe

puteri airyn said...

Okay...Hehehe :-)

Norcahaya Ali said...

fuyoo , blog dah muka baru. hehehe. cantik. kak kalau nak edit blogskin dia guna coding . payah kalau silap sikit. kalau template biasa ni senang je. just klik sane klik sini.

puteri airyn said...

Betul tu cahaya..so, kak erin guna template yg dah sedia ada.. cuma header tu kak Erin letak picture yg dah di editkan..Lagi pun bila letak blog skin warna putih warna tulisan lebih menonjol.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers