My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 1 October 2013

Kalau Aku Jadi BOSS

Assalammualaikum..

Kadang kala buat Erin terfikir.. Adakah seseorang itu patut bertindak tegas dengan rakan sekerjanya atau mendiamkan diri sahaja jika dilihat tentang sesuatu perkara itu.. 

Hari ni memang Erin agak bengang sikit.. Kalau Erin dah marah memang akan nampak sedikit garang.. Sedikit ke?? Kalau tak kena ayat pedas sepedas cili api tu bukan I lah kot.. Cewah.. belum jadi boss lagi kan dah garang berang.. Kalau jadi bos.. I don't know macam mana rupa Erin ni kan.. Haha.. Bukan apa.. Kadang kala dalam hal kerja ni kita je nampak dok pulun sebab ingat tanggungjawab.. Tapi orang lain..Bersikap seperti melepaskan tali lelayang.. Baik punya sikap..

Tolonglah buat kerja dengan seiklas yang mungkin.. Wahai rakan sekerja ku..Kalau Erin jadi boss.. Memang siaplah hampa semua.. Hahaha..


Bukan nak buka aib orang tapi sebagai pedoman kita semua yer..Yang Erin tak berapa berkenan

1. Datang lewat.. 
I know you all ada tugas sebagai parent kena berhantar anak yang 5 or 6 orang macam tu.. banyak ye anak you all.. Itu Erin tak kisah sangat.

2. Suka ambil cuti
What everlah kan if cuti you all tu banyak lagi.. Tapi kerja you all tu bagi lah siap dulu.. Asal ada masalah rumah tangga..Kerja terabai.. Baik jadi suri rumah terus..Adoi.. Memang nak marah sebab kerja you all yang tak siap tu sapa nak buat.. Kalau Erin jadi boss.. Maunya aku teriak sebulan 2 kali..Huhu memandangkan sikap staff yang.. MasyaAllah..

3. Suka bersembang time kerja
Ni memang famous.. You all tahu tak suara tu boleh ganggu staff lain nak buat kerja..Adoi lah.. Tak kurang juga yang suka bersembang hal peribadi kat tempat kerja.. Di sini office yer.. Bukan market atau pasar malam tempat untuk bergebang bagai..

p/s : Mood hari ni marah sangat sebab kena buat tugas operator jawab telefon sedangkan tak ada sapa pun  nak bertanggungjawab ke atas tugas itu...Erin je asyik buat kerja orang.. Tak ada pun  orang nak tolong buat kerja Erin.. Benci dengan sikap pekerja yang macam ni... Kalau Erin jadi boss.. Erin tukar je staff yang tak produktif tu kat pedalaman... Sekian

17 comments:

S.K.A said...

Alahai kak..sbar jelh ye =) anggap kita bt bnda 2 dng iklhas..dpt pahala..tp xptt la kalau smua bnda akak nk bt..cpat2 jd bos kak..nnti buang pkerja yg xok..ambil sy bkerja plak ye..hehe..smile always

TelingaBulat said...

cptnye kak jd bos,nnti TB boleh keje ngn akak..boleh ngular ;p

puteri airyn said...

Hehe.. Kalau betul jadi bos kena buka syarikat sendiri lah.. Sekarang ni kerja dengan government..Huhu

sarah syahirah said...

haha. sabar akak okay :) wahh insyaallah oneday nanti bergelar boss kak erin. untung if ada boss macam kak erin!

Tetamu Istimewa said...

Oh, begitu pula. Sabar ya. Kerenah rakan sekerja ni pun pelbagai.

Norhasniza Khalid said...

macam-macam gelagat orang kan... fening .. fening...

Sam Banjamin said...

alamak.. pedas entry ni... bab datang lewat tu... heheh.. sam kerja fleksible waktu kerjanya... hehehe... nak masa kerja yg fleksible mcm sam? kna jadi bos la.. hehehhee... gurau je...

PeRdU cINta said...

Allahuakbar..masyaAllah..perkara sebegini tak akan terjadi andai masing-masing tahu peranan masing-masing..laksanakan tugas dan tanggungjawab sebaiknya..yang lebih menyentuh hati bila mana orang yang susah payah membantu..orang itulah yang dipersalahkan..tapi tak apalah..goes around..comes around..sabar ye..

Mysara Ab Rahman said...

amboi..ni mmg bakal bos yg tegas ni

ANIM said...

amboi garangnya..
takut kak kalau erin jadi GB sekolah akak, heee

p/s selalunya bila GB perempuan, strict sesangat, hahaha

puteri airyn said...

hehe..Erin klau garang pun orang tak takut..lg buat lawak lagi ada ler..ada yg cakap erin ni klakar dan manja..tu buat erin lg berapi tu..huhu

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

lagi 1 aiza nak tambah.. suka mengular waktu kerja.. alasan nak keluar pergi makan.. rasanya dari pukul 8am hingga 5pm tu 4 kali dia pergi makan.. kalah ular sawa yang kelaparan.. hehe..

Lieya Von Jay said...

klo kak erin jadi bos saya wajib kena marah sebab suka dtg keja lewat hehe

puteri airyn said...

Ha betul tu Aiza.. Samalah dengan office Erin ni.. Siap boleh pi shopping bagai time kerja.. Rasanya macam nak kena pasang CCTV yang melekat kat badan depa tu.. Baru tau..

Lieya..Tak elok datang kerja lewat.. Bila datang awal.. Baru bermotivasi..

Yang lain TQ sudi bagi pendapat tentang entri ni.. hehe.. geram getus hati Erin..I'm not perfect too tapi sebolehnya cuba nak disiplinkan dalam bekerja..Huhu

Nory Zoulkefle said...

nory paling tak suka nak jawab call kat opis ni,stress cakap ngan customer yg mcm2 ragam...
kalau nory jadi boss, nory nak pecat boss nory dulu, baru nory blh jadi boss..hehehehee

puteri airyn said...

Hehe.. ganas eh Nory ni.. nak pecat Boss pulak.. Betul jugak kan.. mana boleh ada 2 boss dalam 1 office kan.. :-)

Shark Kay said...

heheh..
kalu akak jd bos kompom sy nk g intebiu sana nnti.
hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers