My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 4 October 2013

About DOA.. Salam Jumuah

Assalammualaikum..

Bila mana kita sedang berduka.. Allah SWT lah tempat merintih doa..

Bila mana kita sedang gembira tatkala menerima sesuatu yang di luar jangkaan.. Kepada Allah SWT juga kita mengucap syukur..

Sesungguhnya kita sebagai Hamba Allah, acap kali diberi dengan pelbagai ujian sama ada ujian gembira atau ujian duka.. 

Sesekali kita menangis.. Sesekali kita tersenyum.. Bukan kah itu merupakan warna warni kehidupan.. Kehidupan yang flaksiber di mana kita dapat menerima kesemua keadaan ini dengan redha dan tidak pernah melupakan Allah SWT dalam setiap perkara yang kita lakukan.. 

SubhanaAllah..Alhamdulillah Salam Jumaat yang penuh BARAKAH..


15 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

salam jumaat erin.. betul tu erin.. Allah sentiasa bersama kita di saat suka dan duka..

TelingaBulat said...

saat gembira,saat sedih,saat ssh,saat senang dia sentiasa ada dengan kite..dia xpernah lupekan kite..tp kite sbg hamba slalu alpa dgn die..salam jumaat ;)

pha is said...

doa senjata mukmin..

salam jumaat.

Norhasniza Khalid said...

salam jumaat erin..:)

ros_reeza said...

Assalamualaikum.. salam perkenalan :) Ros singgah sini dan folllow.. jemput ke blog Ros yer :)

Shark Kay said...

sentiasa ler berdoa ketika susah dan snang..
take note that.
thanx for sharing erin.

PeRdU cINta said...

salam jumaat erin..betul la tu..dalam keadaan apa sekali pun jangan sesekali kita melupakan NYA..

Aku Penghibur said...

salam jummat :) Allah selalu ada dengan kita..sentiasalah berdoa dengannya

Lieya Von Jay said...

semoga Allah makbul kan doa kak erin amin..

Ida Syuhada said...

Subhanallah... Alhamdulillah Kak Erin...semoga kita semua di dalam rahmatNya

biskutcelup said...

peringatan yang bagus..doa adalah senjata kita :)

Cik Tieka said...

doa itu senjata org mukmin..dan ujian itu tanda Allah syg .. =)

SecretOfShaila said...

amin...^^

Tetamu Istimewa said...

Tak kira bilamana pun, kita perlulah sentiasa berhubung dengan Allah SWT.

Fais-SKA said...

Salam jumaat kak =) betol tu, warna warni kehidupan yang Allah dah tentukan..ape pn doalah senjata utk orang mukmin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers