My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 28 September 2017

Perlindungan untuk anakku


Assalamualaikum..hai..pe kabar semua?

Haa..ni kad perlindungan untuk anak Erin..
Seawal umur dia 2 bulan Erin dah langgan plan takaful ni..
Nak tahu tak..plan ni cover sekali dengan penjaga.. iaitu ibu dan bapa..

Plan yang Erin ambil untuk Uwais ni RM185 setiap bulan..
Erin tahu semua ibu bapa mahu yang terbaik untuk anak-anak..
Cuma kena ikut kemampuan.. Untung sesiapa yang dilahirkan dalam keluarga yang serba berada..

Yang kurang berada..InshaAllah.. Allah sentiasa lindungi kamu..

Sekian..wsalam..

Wednesday, 27 September 2017

Doll Skin Dual Powder ST


Assalammualaikum..
Hai.. Erin suka guna ST powder ni..
Memang cantik.. dah la ada glitter lagi..

Keluaran ST jenis Doll Skin ni memang kegemaran Erin dari dulu lagi..
Dari zaman tak kahwin lagi..
So tak boleh nak kata apa dah la..
Sebab dah minat..Tapi nak jadi consultan imej or make up tu tak layak lagi..
So korang tak payah lah dok mengomel time baca entri ni yer..
Hehe.. saja je update blog berkaitan produk yang Erin guna..

Kot kot you all tak tau nak pilih powder mana yang nak tempek kat muka..
Boleh lah beli powder Doll Skin ST ni..

Sekian.. terima kasih sebab sudi baca..😊😊😊

Tuesday, 26 September 2017

Masak Kicap Ayam Style Puteri


Assalammualaikum..
 Hai..jom masak simple dimple punya masakan..
hanya 30 minit saja..

Resepinya..

Bahan-bahan mentah :

Ayam (potong kecil-kecil)
Ubi Kentang 2 biji (potong melintang bulat-bulat)
Kicap 1 sudu besar
Garam dan gula secukup rasa
Limau nipis sehiris atau asam gelugur 1 keping
Daun bawang/ daun sup

Bahan dihiris :

Bawang besar 2 biji
Bawang putih 2 ulas
Halia 1 inci
Cili hijau 6 biji
Cili Merah 1 biji

Cara-caranya:

Masukkan minyak
Goreng ayam dan ketang sehingga separuh garing
Angkat ayam dan kentang ke dalam pinggan
Tinggalkan sedikit minyak ke dalam kuali
Masukan bawang besar, bawang putih, halia,
cili merah dan cili hijau ke dalam kuali dan tumiskan hingga naik bau
masukan ayam dan ubi kentang
perahkan limau nipis/ asam gelugur ke dalam ramuan
Masukan kicap, garam dan gula
Masukan daun bawang dan daun sup
gaul sehingga masak..

Sekian.. senangkan.....




Anak Ibu Sayang

 

Assalammualaikum..
hai you alls..
Ni gambar terbaru anak Erin..
Saja snap gambaq dia tengan lena..
Nyenyak kan dia tidur..
Buah hati ibu ni..LOVE YOU ANAK...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers