My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 18 August 2013

Petua : Kulit Tegang Dengan Daun Jambu

Assalammualaikum

U all nak kulit tegang tak?? Tak payah guna kolagen atau pakai botok..Meh sini Erin nak bagi petua..

Firstly U all just sediakan 5 hingga 7 helai pucuk daun jambu batu. Kemudian basuh bersih daun itu, tambahkan 1/2 cawan air. Ramas daun tersebut hingga hancur dan sapu pada wajah sehingga ke leher. Biarkan selama 15 minit sebelum bilas dengan air bersih..

Okay.. Selamat Mencuba @_^

6 comments:

Shark Kay said...

Menarik..
Simple je.
Murah plak tu.

Norhasniza Khalid said...

kawan mama ni suka buat benda ni dulu time sekolah..

puteri airyn said...

Shark - senang je kan.. cuma nak kena cari pucuk jambu je..jarang nak jumpa

Mama - Kiranya petua ni dah lama yer.. Erin baru tahu.,..hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

boleh aiza cuba lepas ni.. baru tahu.. terima kasih di atas perkongsian.. :D

S.K.A said...

nice sharing..ha3 nk try bt la.. XD

Tetamu Istimewa said...

Susah nak dapat daun jambu sekarang ni. Tapi di kampung banyaklah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers