My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Monday, 2 December 2013

My Horrible Day??

Assalammualaikum.. 

Huhuhu.. rindu kat you all semua..Lamakan Erin tak tulis di Blog ni.. Ye lah.. Erin tak sempat dan tak ada mood nak menulis.. Terlalu banyak liku liku kehidupan yang Erin alami .. Sampaikan kadang kala memberi tekanan.. Tak apalah, itulah ujian dan dugaan kan..

Okay lah Erin nak story something kat you all ni.. Sedih lah.. Semalam.. Nak pergi jumpa kawan baik Erin.. Kami kawan dari darjah 3 tau.. sejak tahun 1993.. dah hampir 20 tahun lebih kan persahabatan kami..Nama dia pun ada WAN kat depan.. ya.. nama kami hampir sama..

Kronologi cerita semalam ialah berbunyi lebih kurang macam ni.. Keluar dari office around 5.15 petang.. sebab janji dengan kawan dalam pukul 5.45 petang.. Sedang drive, tiba-tiba mata tertumpu pada petunjuk aras minyak.. OMG.. paras minyak dah nyawa-nyawa ikan.. So, stop sekejap di stesen minyak.. 

Bila buka je beg duit.. Terus tepuk dahi then jerit Oh My God!!.. Dalam beg duit hanya ada RM15 sahaja.. Macam mana ni.. Di Petronas tu ada mesin ATM Maybank.. Kaki dah ringan saja nak pergi ke mesin tersebut.. Tetapi... Wow.. mak bapak panjangnya barisan orang yang tengah tunggu nak draw duit.. So patah hati terus teringat di Giant ada mesin ATM Bank Muamalat.. Terus je tekan pedal minyak kereta terus ke perkarangan Sout Al-Bukhari tu.. Sebab kejap lagi pun nak jumpa kawan tu kat situ.. 

Cucuk punya cucuk kad.. sekali kad undetected kat situ.. Waaa.. Dah rasa mau nangis.. Dalam hati ni dok pujuk.. Sabar ye Erin sabar.. Otak mula berfikir dan teringat di tingkat 4 Sout Al Bukhari ada mesin ATM Hong Leong Bank..Terus naik lif dan sampai dengan jayanya.. Then cucuk kad ATM kad situ.. Then keluar ayat ni.. Sory, kad anda tidak dapat disah kan...Oh My God.. Ini betul betul menguji kesabaran Erin.. Tengok jam 5.30 petang dah.. Habis lah tinggal lagi 15 minit je lagi.. 

Dengan giatnya Erin pun segera ke Petronas tu semula.. dengan penuh harapan dapat lah draw duit kan.. Tapi apa punya malanglah nasib Erin petang semalam.. Mesin ATM MAybank tu tulis macam ni.. SORRY OUT OF SERVICE.. Waa.. sedih.. Masuk dalam kereta.. mata sudah berair.. Nak call kawan Erin tu nak cakap kata tak jadi jumpa lah.. Tapi nombor phone pula tak ada.. Sadis betul kan kisah ku ini..

Lalu Erin capai my xperia.. then taip something to inform her which that appointment will be cancer, just through Facebook.... Huhuhu.. Pastu terus start kereta menuju ke Maybank dekat Mergong.. Then draw duit.. Alhamdulillah dapat juga duit akhirnya.. Teruknya nak dapat duit pun macam nak mintak air je time kehausan..

Dah decide nak terus pulang ke rumah sebab jam pun dah menunjukkan pukul 6.25 petang.. Sedang drive dengan hati yang lara.. Tetiba handphone berbunyi.. Haa.. my friend tu call lah.. Tanpa menghampakan kawan ku itu terus je I pusing balik ke Soat Al Bukhari.. Kesian kawan Erin tu dok tunggu..Ye lah dia jumpa Erin pun sebab Erin ada masalah sikit nak tanya pendapat dia.. Akhirnya kami pun berjumpa.. Aaa.. settle..!!

Tu je lah nak cerita pun.. hehehe.. sorry ye sebab lama tak terbit entry kat sini... :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers