My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Monday, 2 December 2013

My Horrible Day??

Assalammualaikum.. 

Huhuhu.. rindu kat you all semua..Lamakan Erin tak tulis di Blog ni.. Ye lah.. Erin tak sempat dan tak ada mood nak menulis.. Terlalu banyak liku liku kehidupan yang Erin alami .. Sampaikan kadang kala memberi tekanan.. Tak apalah, itulah ujian dan dugaan kan..

Okay lah Erin nak story something kat you all ni.. Sedih lah.. Semalam.. Nak pergi jumpa kawan baik Erin.. Kami kawan dari darjah 3 tau.. sejak tahun 1993.. dah hampir 20 tahun lebih kan persahabatan kami..Nama dia pun ada WAN kat depan.. ya.. nama kami hampir sama..

Kronologi cerita semalam ialah berbunyi lebih kurang macam ni.. Keluar dari office around 5.15 petang.. sebab janji dengan kawan dalam pukul 5.45 petang.. Sedang drive, tiba-tiba mata tertumpu pada petunjuk aras minyak.. OMG.. paras minyak dah nyawa-nyawa ikan.. So, stop sekejap di stesen minyak.. 

Bila buka je beg duit.. Terus tepuk dahi then jerit Oh My God!!.. Dalam beg duit hanya ada RM15 sahaja.. Macam mana ni.. Di Petronas tu ada mesin ATM Maybank.. Kaki dah ringan saja nak pergi ke mesin tersebut.. Tetapi... Wow.. mak bapak panjangnya barisan orang yang tengah tunggu nak draw duit.. So patah hati terus teringat di Giant ada mesin ATM Bank Muamalat.. Terus je tekan pedal minyak kereta terus ke perkarangan Sout Al-Bukhari tu.. Sebab kejap lagi pun nak jumpa kawan tu kat situ.. 

Cucuk punya cucuk kad.. sekali kad undetected kat situ.. Waaa.. Dah rasa mau nangis.. Dalam hati ni dok pujuk.. Sabar ye Erin sabar.. Otak mula berfikir dan teringat di tingkat 4 Sout Al Bukhari ada mesin ATM Hong Leong Bank..Terus naik lif dan sampai dengan jayanya.. Then cucuk kad ATM kad situ.. Then keluar ayat ni.. Sory, kad anda tidak dapat disah kan...Oh My God.. Ini betul betul menguji kesabaran Erin.. Tengok jam 5.30 petang dah.. Habis lah tinggal lagi 15 minit je lagi.. 

Dengan giatnya Erin pun segera ke Petronas tu semula.. dengan penuh harapan dapat lah draw duit kan.. Tapi apa punya malanglah nasib Erin petang semalam.. Mesin ATM MAybank tu tulis macam ni.. SORRY OUT OF SERVICE.. Waa.. sedih.. Masuk dalam kereta.. mata sudah berair.. Nak call kawan Erin tu nak cakap kata tak jadi jumpa lah.. Tapi nombor phone pula tak ada.. Sadis betul kan kisah ku ini..

Lalu Erin capai my xperia.. then taip something to inform her which that appointment will be cancer, just through Facebook.... Huhuhu.. Pastu terus start kereta menuju ke Maybank dekat Mergong.. Then draw duit.. Alhamdulillah dapat juga duit akhirnya.. Teruknya nak dapat duit pun macam nak mintak air je time kehausan..

Dah decide nak terus pulang ke rumah sebab jam pun dah menunjukkan pukul 6.25 petang.. Sedang drive dengan hati yang lara.. Tetiba handphone berbunyi.. Haa.. my friend tu call lah.. Tanpa menghampakan kawan ku itu terus je I pusing balik ke Soat Al Bukhari.. Kesian kawan Erin tu dok tunggu..Ye lah dia jumpa Erin pun sebab Erin ada masalah sikit nak tanya pendapat dia.. Akhirnya kami pun berjumpa.. Aaa.. settle..!!

Tu je lah nak cerita pun.. hehehe.. sorry ye sebab lama tak terbit entry kat sini... :-)

16 comments:

Huny eda said...

selamat kembali...^^

adrianna syaz said...

Slmt bersiaran kembali erin :) sya pun sllu je kad x dpt dikesan..dah la nk pkai duit nak isi minyak..terpksa pinjam kat kwn2..nasibla ada..klu x..huhu

Lieya Von Jay said...

sudah jatuh dtimpa tangga plak yer kak erin ^_^

puteri airyn said...

Dah jadi ikhtibar.. kalau duit dah kurang dalam beg duit.. kena cepat-cepat topup semula.. Kisah semalam.. betul-betul mendebarkan.. huhuhu..

wanariahamiza said...

Woah! betul-betul mencabar. Satu-satu masalah tiba. hehe. Apapun, kuatkan semangat, senyum selalu Kak Erin. :)

PeRdU cINta said...

pasti ada hikmahnya..1001 nikmat kemanisan akan erin terima :)

Affy Afiqah said...

macam2 haa masalah ya, lepas satu2...
takpe kak, ujian tu, supaya jadi lebih tabah dan matang dalam kehidupan :)

selamat kembali berblogging kak~

mirza syazwina said...

banyaknya dugaan di situ..nasib kak erin ni penyabar kan ^_^

puteri airyn said...

Setiap yang berlaku ada hikmahnya :-)Terpaksa redha dengan keadaan yang dialami.. Huhuhu..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

lamanya tak dengar cerita erin.. selamat kembali erin.. memang betul-betul dugaan macam tu erin, nasib baik minyak tak habis di jalanan.. aiza harap erin tabah menghadapi apa saja ujian yang mendatang..

SecretOfShaila said...

sabar yer...itu semua dugaan..

Hairul Hissam said...

mmg tension.. bila time betul2 perlukan duit... mesin atm ada masalah...

dulu ada sekali mesin atm tak detect kad saya... nasib baik ada security guard ajar gosok chip card dgn tisu.. alhamdulillah boleh lepas tu..

puteri airyn said...

Oo..kena gosok kad tu dgn tisu ye..Erin pun tak terfikir nk buat macam tu..next time boleh guna jugak idea ni..

ANIM said...

dah rezeki kawan tu nk jumpa erin. camna pun, aral apa pun...Allah temukan juga:-))

Aku Penghibur said...

insyaALLAH ada hikmah yang kita tak ketahui

Pha Is said...

sabor je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers