My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Monday, 30 September 2013

Boleh Kita Kongsi Sikit Tentang HAZARD?

Assalammualaikum..

Sebelum menutur kata dengan lebih panjang.. Erin nak tanya ni..Apa yang you all faham tentang HAZARD?
Apa? Kacang Hazel? Ish, ish.. Bukan itu jawapan yang tepat.. Pi cari kat wikipedia yer..

Secara umumnya HAZARD adalah suatu peluang yang mendorong berlakunya sesuatu kecelakaan. Contohnya punca berlaku sesuatu kemalangan yang akan menyebabkan kecederaan.

HAZARD ada di mana-mana sekiranya kita tidak peka dengan keadaan sekeliling kita.. Tak kiralah sama ada di rumah, di jalan raya mahupun di pejabat. Oleh yang demikian..Jom kita saksikan video berkaitan HAZARD ni. Ia mungkin dapat memberi info berguna kepada kita.. Bak kata info berguna kita kongsi bersama. 


15 comments:

ubai ismail said...

ingtkan player bola chelsea..nama dia eden Hazard.. hahahaa..anyway nice entri!!

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

hazard tu bahaya kan erin? aiza tak dapat tengok video tu, internet aiza slow sangat.. :(

S.K.A said...

sy igtkn td player chelsea jga =) bnda cmni kena sntiasa alert la, bhya kalau ada punca yg boleh mndtangkan kecederaan..mmg bhya kalau kita tak hndar btol2..sy pn btu thu psal ni..bca dua kli n tgok vdeo 2 bru fham

Lieya Von Jay said...

tau jugak sikit2 pasal hazard ni sebab ada kaitan dgn kerja hehe

nita said...

nice info...
ada jugak beberapa perkara yg secara tak sengaja dibuat macam cabinet dibiar terbuka..pernah tersepak nasib tak tersungkur.. :P

Norhasniza Khalid said...

tu sebab kena alert... hihi

puteri airyn said...

Perkara-perkara macam ni mesti diberi perhatian.. Di rumah pula kalau ada anak-anak kecil.. lagi la kena alert sebab macam-macam kebarangkalian berlaku perkara tak diingini adalah berisiko tinggi..

Abee Sam said...

wow terbaik entry dia ... Abee pun byk belajar gak pasal Hazard , dekat factory skrg dh byk pratikkan Hazard antaranyaa HACCP ..

puteri airyn said...

Terima kasih Abee Sam.. Ini pun hasil dari taklimat keselamatan pekerja yang Erin hadiri hari tu .. Erin bekerja di JKR..sebab tu keselamatan pekerja harus diberi perhatian. Jika cuai dalam pekerjaan maka berlakulah kecelakaan yang tak diingini...

PakcikLie PCL said...

Erin ambil cours safety & healt ye ..gud info ! thnks.

sha (chirp chirp) said...

safety first! hehe

Tetamu Istimewa said...

Malang tak berbau, sediakan payung sebelum hujan. Kena sentiasa beringat.

Sam Banjamin said...

wahh.. bagus yg amat video ni... share ye.. mohon share...

puteri airyn said...

okay sam boleh share..video ni pun erin jumpa kat youtube..:-)

TelingaBulat said...

ingt hazel nut coffee le td hehehe..kecelakaan akan terjadi dimane2 je..yg pntg safety first ;)hazard tuh more to talk about kebersihan kot xsilp..argh lupee ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers