My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 25 July 2013

BeRMoNoLoG a.k.a CaKaP SeORaNg DiRi

Assalammualaikum..

Uish.. tajuk entri kali ni.. Tak bleh bla gituu.. 

Bermonolog a.k.a cakap sorang-sorang..Sapa pernah..Sila angkat tangan.. Jangan tipu tauuuu...

Erin tahu..Time bila U all akan bermonolog ni.. Time dok depan cerminkan.. sama ada masa try baju kat fitting room or masa tengok cermin after make up..Hahaha.. Cakap sorang-sorang..That's normal attitude..Right??

(sila sengetkan kepala anda apabila melihat gambar ini.. Hehehe)

"Ish..aku ni segak tak lagi tak tau.. Nak pi jumpa mata air ni.."

Tu lah contoh bermonolog..Tanpa disedari..Mak dok perhati je tingkah laku kita sambil geleng kepala..Hehe..Ops..Nasib tak sedar kehadiran Mak.. Kalau tak mesti malu-malu kucing gituuuu kan...

Jom Terjah Definisi Monolog
(Sebutnya tahuuu..Bila orang tanya apa itu monolog?? Terus blur..Tadi beriya je ko dok cerita kaaann..)

Monolog ialah percakapan yang panjang dan hanya melibatkan seorang petutur sahaja dan tidak melibatkan pendapat orang lain..Monolog boleh disamakan dengan bercakap atau beromongan secara bersendirian.. Selalunya diamalkan oleh pelakon dalam pementasan teater..

Sebagaimana yang kita tahu kehidupan di dunia ini boleh diibaratkan seperti sebuah pentas dan kita semua adalah pelakonnya yang mempunyai pelbagai watak..

(Hmm.. dari nak cerita tentang monolog..dah masuk bab cerita watak pulak kan.. Okay sebelum melalut lebih panjang dan buat pembaca blog ni boring.. baik stop dulu tajuk ni.. hehehe)

Hokeh...Sekian cerita bab monolog a.k.a cakap sorang-sorang..TQ baca.. Hehehe

10 comments:

shark said...

momolog dalam bilik xper..
jgn monolog kt luar umah dh ler :)
hehe..
ingt monolog juri versus tu :p

Aida Ismail said...

Hihi~ comel meoww tu. Kadang2 ada la juga cakap sorang2 tapi dalam hati je. Tu kategori monolog gak ke? Hehe~

puteri airyn said...

shark - kalau monolog kat luar rumah tu..mesti ada something wrong..hehe

Aida - Dalam hati tu kira bisikan naluri kot.. hehe

Nira Karmila said...

Selalu buat senyap-senyap.
Lagi-lagi bila nak karang cerpen.
Haha...cakap sorang-sorang sambil lakonkan watak dalam cerpen tu.

Err..buat masa ni tak ada orang nampak lagi. Hehe~ ;)

puteri airyn said...

Hehe..jaga-jaga..lepas ni pasti ada orang dok intai Nira bermonolog.. :-)

Nira Karmila said...

Haha..kena menyoroklah kalau macam ni bila orang nak intai monolog saya.
(>,<)

Mizz Aiza said...

selalu juga bermonolog ni.. hehe.. sambil tu berangan juga la kat depan cermin tu (lawa juga aku ni, sila jangan muntah).. hihi..

puteri airyn said...

Hehe.. ayat Aiza tu selalu gak Erin guna time berdiri depan cermin.. hehe..Syyyy..jangan g tau kat orang lain tauu...

Nory Zoulkefle said...

nory plak suka cakap dengan kucingg..hehe

puteri airyn said...

Kira bersembang dengan kucing lah yer.. Erin teringin gak nak bela kucing.. tapi mama tak bagi.. sob sob sob..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers