My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 30 October 2013

Jelajah Ke Akuarium UMS

Assalammualaikum..

Masih segar lagi dalam ingatan Erin tentang pengembaraanku ke dunia lautan di Akuarium UMS  di Kota Kinabalu..Tak sangka sebuah pusat pengajian tinggi awam (IPTA) mempunyai akuarium yang sangat menakjubkan..Suasana yang gelap sememangnya mengambarkan kita benar-benar berada di dasar lautan. Bayaran masuk ke akuarium adalah RM5..Kalau tak salah Erin lah..


Kenal tak ni kawan Erin nama dia Si Dory.. Warna biru dan ekornya kuning.. Siapa tengok Finding Nemo, mesti kenal dengan Si Dory ni kan..Erin ni memang suka sangat dengan hidupan laut atau marin ni..


Ni pula spesis lintah laut kot.. Tapi struktur badan dia unik dan cantik kan.. Bolehlah cakap kau memang cantik menarik dan memang de boom.. Hehe



Ni pula apa entah.. Tak ingat pula nama dia..Lembik-lembik macam agar-agar je..


Wow ikan yang bebas berenang ke sana ke mari..


Orang tu cakap "Sabar-sabar, nanti saya kasi lu olang makan yer.." Katanya kepada ikan-ikan itu..


Suasana di akuarium UMS..Usih luas betul kawasannya


Wah Si Penyu pemalu pun ada..Susah tau nak snap gambar Si Penyu ni.. Dia asyik berenang sana sini nak elak dari diambil gambar.. Sabo je lah.. Hehe


And the last one..Erin snap gambar bersama sepupu Erin.. Nama dia Robiatul Adawiyah.. Gaya macam apa entah Erin ni..Huhuhu..

22 comments:

BUNDA a.k.a KN said...

Cantiknya kejadian Tuhan... Subhanallah..

Tetamu Istimewa said...

Saya pernah masuk Akuaria KLCC dan Langkawi je.

TelingaBulat said...

kak airin best nye...xpernah g..heheh kak airin lame tb xsinggah uma akak..maaf ye tb bz sikit lately ni ;)

puteri airyn said...

Tak pa TB.. Biasalah.. Ada kalanya masa tak mengizinkan kita untuk blogwalking.. Samalah macam Kak Erin juga.. Kadang kala tak sempat nak blogwalking ke blog kawan-kawan blogger.. :-)

PeRdU cINta said...

wa nemo tu...sukalah..comel..hehe..murah tu erin..sekali masuk RM5 je..

Sop said...

wah menarik juga situ :)

Nory Zoulkefle said...

bestnya tempat ni...
tapi geli plak tgk lintah laut tu..hehe

puteri airyn said...

Erin tak pasti bayarannya.. May be RM5 je kot..hehe.. Dah lama pun gambar tu.. Sekarang baru terasa nak update entri tentang ni..

wanariahamiza said...

Akuarium memang seronok! Cuma teringin juga nak 'snokerling'. Rasa sendiri berada bawah laut. Seronoknya..

wanariahamiza said...

Akuarium memang seronok! Cuma teringin juga nak 'snokerling'. Rasa sendiri berada bawah laut. Seronoknya..

pha is said...

cantik.. teringat dulu masa pergi akuarium kat langkawi...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

subahanallah.. cantiknya ciptaan Allah.. suasana lebih kurang macam di aquaria..

Ida Syuhada said...

Subhanallah...cantiknyaaa...Teringat masa ida pergi taman laut tioman dulu...

Sam Banjamin said...

indah ciptaan Allah tu kan...?

azimahshukor said...

bufday kita sama 13 mac. nti dtglah baca blog kite ye...www.azimahshukor.blogspot.com

Fais-SKA said...

mengalaman yg menarik =) dah mcm kt aqua klcc je..ada citer kt n.g.wild, psal akuarium, cntik juga omputih bt akuarium wlwpn trumbu karang dia tiruan..

SecretOfShaila said...

wahhh..menarik kalau bwk family g nie..^^

puteri kasih said...

wah menarik..best juga kalau dapat pergi sana :)

mirza syazwina said...

comei2 ikan2 tu,penyu tu pun pemalu pulak dia :P

puteri airyn said...

Erin belum pernah pergi Akuaria di KLCC.. Mungkin suasananya adalah sama..Tenang je bila tengok ikan-ikan ni berenang.. Memang rasa macam berada di alam lautan..

ANIM said...

part segala jenis ikan dan aquarium, 2 Abdul kak (termasuk pak dia) minat giler erin. tapi jauh bebenor nak p

Ujinorizqi said...

indahnya dasar laut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers