My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Monday, 10 February 2014

Gelas Kaca pecah ketika minum??

Asssalammualaikum..

Hai you all.. ^_^

Eeerrr.. Erin nak cerita ni.. Pagi semalam kan...Erin dan dua orang kawan office pergi breakfast dan sebuah kedai makan ni.. Erin order kopi bakar ais.. kalau ke situ memang Erin suka order minuman tersebut.. Sedap sangat kopi bakar ais.. Kawan Erin order milo ais dan fresh oren suam.. 


Erin dah minum separuh kopi bakar ais tu.. tetiba tangan Erin macam nak capai tisu.. Then gelas Erin tebalik skit je dan pecah.. Kalau ikutkan cara gelas tu terbalik sikit je.. Tapi pecah berelai.. Semua orang kat situ terkejut.. Huhuhu... malu jugak lah.. Erin panggil pelayan kedai tu suruh dia lap air yang tumpah dan serpihan kaca..Habis air kopi bakar tu terkena kain Erin..

Lepas tu kan..kawan-kawan Erin buat pelbagai andaian sebab gelas tu pecah.. Depa kata mungkin ada orang nak sihirkan Erin tapi tak jadi, sebab tu gelas tu pecah teruk..Tapi air tu Erin dah minum separuh.. Kawan Erin cakap selalu gelas kaca pecah ni akibat santau.. Apa santau?? Lagilah Erin risau.. Mintak simpang lah kan..

Bagi teori Erin pulak.. Gelas kaca tu pecah mungkin sebab suhu.. Kan selalu kita tengok dekat kedai minuman.. depa akan bancuh milo atau kopi dengan air panas dulu kemudian baru masukan ais batu.. Erin rasa sebab tu gelas tu mudah pecah.. Panas kepada sejuk menyebabkan suhu gelas itu tak menentu.. Kalau sebab mistik seperti yang kawan Erin ramalkan tu tak tahu pulak.. Erin pun dok fikir jugak ada ke orang nak sihirkan Erin.. Erin pun tak da musuh..

Sekian cerita gelas pecah.. Huhuhu...

7 comments:

mama amir said...

saya pon pernah terjumpa ada pelanggan kedai makan meja bersebelahan dengan saya, yang tak sempat minum pun lagi, tiba2 gelas dia pecah...bagi saya mungkin akibat air panas bercampur dengan ais....tu yang jadi macam tu...^_^

Yumida Huda said...

sure malu klo kat tmpt org ramai..jd perhatian kejap..hihi
yumida sokong teori erin tu..myb pasal suhu sejuk bercampur panas..

mirza syazwina said...

miza pun rasa sebab suhu tu..
tak de papela kak erin ^_^

Lieya Von Jay said...

lahai.. susah kan nak cakap pasal hal mcm ni. harp tak da ap2 la ye kak :)

D_08 said...

standed kite oghang Melayu..... beno le kot.. sbb paneh sangat... dan gelas tu pun udah rapuh kat dalam ni.... penyebab je tu...

pasei santau.. ade yg kabo...kalo ayo nye sejuk... ce rasa bawah gelas... kalo paneh... something wrong..kate oghang leee....

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

apa-apa pun harap erin lebih berhati-hati dan selalu mengamalkan membaca ayat al-quran sebagai pendinding diri.. semoga tiada kejadian buruk yang berlaku..

Tetamu Istimewa said...

Moga tidak ada apa-apa yang berlaku ya, Kak Erin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers