My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 27 October 2013

PERKARA YANG DIBENCI OLEH KAUM HAWA


Assalammualaikum..

Kebanyakan lelaki tidak sedar bahawa ada perbuatan mereka dibenci oleh kaum wanita. Ada juga segelintir lelaki yang menyalahkan wanita apabila wanita itu kerap merajuk dan marah tanpa sebab.


Jom semak perkara yang dibenci oleh kaum hawa terhadap lelaki

1. Panas Baran
Pantang je silap sikit nak melenting, nak bersilat dan sebagainya. Hal ini membuatkan wanita itu berasa fobia dan meluat.

2. Mengongkong
Segalanya nak kena kawal selia. Perkara ini amat merimaskan wanita.

3. Ego
Perkara ni kebanyakan lelaki buat. Bila bergaduh saja, semuanya cakap salah wanita.

4, Main Kayu Tiga
Ni paling dibenci oleh wanita. Pantang digoda sikit oleh wanita lain terus hanyut.

5. Tidak Sensertif Terhadap Perasaan Wanita
Kiranya tidak memahami. Kadang kala buat macam tak tahu saja dan tak beri perhatian langsung.

6. Pentingkan kawan-kawan
Sanggup batalkan temu janji semata-mata ingin menonton bola sepak atau diajak melepak oleh kawan-kawan lelaki.

7. Tidak Tahu Menghargai
Tidak tahu menghargai pengorbanan wanita. Apa salahnya sesekali belikan wanita itu hadiah, walaupun ia sekecil Cuma.

8. Penipu
Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu dan kerap memberi alasan yang tidak munasabah. Ada juga lelaki yang sanggup mungkir janji dan membuatkan wanita itu tidak lagi mempercayai dirinya. Sikap ini boleh menjadikan wanita itu cuba menjauhi lelaki tersebut.

p/s : Sumber majalah.. Erin pun dah lupa nama majalah tu...Huhu

9 comments:

wanariahamiza said...

Okay. Baru tahu. Nak kena hati-hati lepas ni. Hehe

PeRdU cINta said...

yup betul la erin..hehe..jom kita sama-sama muhasabah diri..

PakcikLie PCL said...

sbg suami dan ketua klrga.. perasan padangan memasing harus dijaga.. "Benci Dalam Ketaatan" kena terapkan tu.

adrianna syaz said...

Paling tak best main kayu tiga tu..huuu

Tetamu Istimewa said...

Kena berhati-hati ni.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

betul tu erin.. aiza setuju sangat..

Huny eda said...

paling tdk suka,, kalau lelaki tu ego n penipu..heee

ain diyana said...

no.4 dan no.8 paling x sukeee!!

Shark Kay said...

take note..
setakat ni rasanya suma tu boleh elak:)
cuma nom 5 dan 6 tu rasanya sagak susah sket :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers