My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 25 October 2013

Sandiwara Cinta

Assalammualaikum


"Awak tolonglah bagi tahu saya, apakah semua ini?" Soal Marlisa kepada Isyam. Matanya mula berkaca dan air mata mula mengalir. Hatinya luka dan sebak untuk terima semua keadaan ini.

"Sa..sa..saya..Minta maaf awak." Isyam terasa amat bersalah pada tika itu. Kenapa dia tergamak berbohong kepada Marlisa. Dia cuba untuk meraih tangan gadis itu. Namun direntap oleh Marlisa. Hatinya hancur dek melihat segalanya. Hijab yang selama ini menjadi rahsia Isyam. Semuanya telah terbuka.

"Saya tak rela lagi untuk menerima awak..Tolong tinggalkan sebab saya tak mahu tahu apa lagi sandiwara awak nanti..Tolonglah faham saya.." Marlisa terus berlalu dan air matanya masih bersisa..

Isyam masih berdiri di persimpangan itu..Tiba-tiba hujan mula turun membasahi bumi..Dia sengaja membiarkan badannya dibasahi hujan itu.. Mampukah air hujan untuk menyucikan dosanya kepada Marlisa?? 





SANDIWARA CINTA - REPUBLIK

Aku tahu ini semua tak adil

Aku tahu ini sudah terjadi

Mau bilang apa aku pun tak sanggup

Air mata pun tak lagi mau menetes

Alasannya seringkali ku dengar
Alasannya seringkali kau ucap
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa yang telah kau lakukan kepadaku

Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas telah berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati

Mungkin ini jalan yang engkau mau
Mungkin ini jalan yang kau inginkan
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu

Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas telah berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati

Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas telah berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati
Ku terima walau sakit hati



16 comments:

wanariahamiza said...

Suka pula Kak Erin kongsikan lagu-lagu. Mencetus inspirasi. :)

puteri airyn said...

Dari lagu..mungkin akan timbul suatu cerita.. :-)

Norhasniza Khalid said...

di setiap cerita ada lagu...

Ida Syuhada said...

Sedap lagu ni kak erin... ida suka sgt

Ida Syuhada said...

Kak Erin... dah lama ida nak kasi tahu, ida suka tengok gambar kak erin di header tu...seiras wajah maksu ida. Maksu ida tu juga adalah maksu kepada siti nurhaliza. Tetapi ida ngan siti bukanlah sepupu cuma paksu ida kawin dgn maksu siti.

pha is said...

setiap lagu ada cerita, ada sandiwara.. hehe

puteri airyn said...

Ya ka Ida..Muka kak Erin memang ramai yang serupa.. hehe.. masa study kat UUM pun ada sama rupa dengan kak Erin sampaikan kawan kak Erin tu tersilap orang..

Aku Penghibur said...

ooo lagu .. best jugak lagu nie

Tetamu Istimewa said...

Boleh dikembangkan menjadi sebuah cerpen yang bagus ni Kak Erin.

puteri airyn said...

Ya.. masih boleh dikembangkan cerita ni.. Cuma yang ni dialog tentang sandiwara cinta saja.. :-).. Jika dihayati setiap bait dalam lirik lagu ni..pasti boleh buat cerita yang best..

EncikKai Abgdude said...

lagu ni best sangat!
slalu dengar kalo time xleh tido..
╔════════════════════════╗

║ My Blog ► http://abgdude.com/blog

╚════════════════════════╝

Sam Banjamin said...

mendengar lagu ini.. sy tak sanggup menghabiskannya... bergenang air mata lelaki....

ANIM said...

bgeri lak kak tengok orang duduk atas rel keretapi tu erin..
bahaya orang putus cinta yek..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

cerita ada dalam lagu..

Fais-SKA said...

bru je dgr lgu ni hu3 =) kebetulan btol..sinopsis dr sbuah novel ke kak??

puteri airyn said...

Bukan sinopsis dari mana-mana novel pun.. dialog tu kak Erin karang sendiri berdasarkan lagu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers