My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 28 August 2013

1 Hari Je Lagi, Cayok Cayok

Assalammualaikum..

Apa kaher dengan tajuk entry ekau nih??
1 hari je lagi.. Merdeka? Lambat lagi kot...

Sebenarnya hari ni dah 5 hari diri ini berpuasa sunat enam.. So, tinggal lagi sehari ja lagi..
Cayok cayok cayok..(Entah apa perkataan ntah cayok cayok tu.. bahasa korea ke jepun pun tak tau..)
Kira macam nak bagi semangat kat diri lah tu..
Orang lain dah selamat beraya enam.. Erin baru hegeh-hegeh nak habiskan puasa..

Apa boleh buat.. Dugaan bila puasa di bulan Syawal ni.. Open house tu tok sah dok habaq lah noo..Banyak tak terkira..Belum lagi campoq mai campoq pi dengan kenduri kahwin.. Sabo je lah..

Nak habaq kat you all nih.. Bila puasa di bulan yang orang lain tak puasa.. Kita ada suatu perasaan yang luar biasa kot.. Sebab normal..time rehat, orang keluar pergi makan.. Kita terperap je kat office sambil layan kerja.. Agak-agak tak larat, terus tumbangkan diri di bilik rehat.. Cewah, office ku ada bilik rehat hoi..

Perasaan yang luar biasa tu sama dengan perasaan ketika mendaki sebuah gunung yang memerlukan kekuatan mental dan fizikal.. Dasyat jugak tu..Perasaan Erin time puasa di bulan orang lain tak puasa seperti sedang mendaki gunung Kinabalu.. Walaaaweh...Huhuhu..

Gambar Hiasan gunung Kinabalu.. Begitulah perasaanku ketika ini.. Sehari ja lagi hoi...huahuahua..Fuh..fuh.. Macam-macam bunyi dah ni.. hehe.. (Geram tengok orang lain dah habis dah puasa enam..Erin je tertinggal di belakang..) Lepas ni boleh raya puaih puaih.. Lepas tu kembali puasa Qada pulak.. Wajib tau ganti.. siapa suruh tinggalkan.. hehe.. Dah nama pun wanita.. Kot mana pun kena..

Sekian luahan perasaan.. hehe.. Ayuh puasa.. best tau puasa ni.. merupakan suatu cabaran yang extream jugak lah..Godaan syaitan nirajim ada di mana-mana yer..Kena banyak zikir time puasa-puasa ni..

You all puasa tak.. meh kita sama-sama luahkan perasaan.. Yang dah meraya enam tu pun boleh kongsi cerita jugak dengan Erin ni..

TQ for reading my entry n leave your comment.. Appriciate tau...!!

11 comments:

Norhasniza Khalid said...

kuatkan dan teguhakn iman anda.....
# mama makan mcd sekarang ni.. hihihi....

puteri airyn said...

Alahai McD pulak.. Huhuhu.. sabo,sabo je lah.. :-)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Wah cayok..cayok..jelosnya.. i sehari pun tak dpt lg puasa 6..huhuhu

puteri airyn said...

Mrs Secretary cepat-cepat.. sementara belum habis syawal.. :-)

✗ fifiyfitrianiee ✗ said...

ahaaha i ingatkan u daki gunung kinablu tadi.. btw, tahniah sbb berjaya puasa enam. tggl sehari je lagi,, teguhkan iman :D

puteri airyn said...

hehe.. TQ fify.. :-)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Caiyok2...sket jerk lagi. Tahniah sbb berjaya rebut peluang...semoga dirahmati Allah.

puteri airyn said...

Yer 1 hari je lagi.. TQ Ridwan dan rakan-rakan blogger yang bagi semangat.. Hehe..Plan nak raya hari Jumaat ni..

Cik Mun said...

go go go..sehari je lagi :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga terus tabah erin.. lepas ni boleh la raya lagi.. :D

Tetamu Istimewa said...

Moga usaha ini mendapat keberkatan dari Allah SWT. Teruskan Kak Erin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers