My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 30 August 2013

Yang Lama Jangan Dilupakan

Assalammualaikum..

Zaman teknologi..Masih adakah yang menggunakan mesin menaip seperti dalam gambar rajah ni??
Dahulu..Penulis sering berkarya menggunakan mesin ini.. Di Pejabat pula mesin ini perlu ada..
Sekarang orang dah guna komputer.. Mengingati sejarah dunia penulisan.. Datang yang baru.. Yang lama jangan sekali-kali dilupai..



6 comments:

MaWaR RinDu said...

minggu lepas g amcorp mall, kt level ground floor ada barang2 antik,ternmpak mesin menaip ni,,sakan sy main taip2 kt s2,,nasib baik aunty tu xmarah ;) rasa mcm nak miliki satu nty mesin ni,tp bila dh berduit la ^__~

Shark Kay said...

terbaek..
mn bleh lupa yg lama..
yg lama ni bleh buat duit satu har nnti..

Nory Zoulkefle said...

nory pon still guna mesin taip ni kat opis...

S.K.A said...

yg ni best ape =) dah siap print ape he3..dh lma xtgok mesin ni..mgkin dah msuk muzium kot

Norhasniza Khalid said...

ayah mama masih simpan lagi.... dulu mama masa kecik suka dengar mesin taip ni berbunyi..

Tetamu Istimewa said...

Tidak pernah guna pun kak. Zaman saya dah guna komputer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers