My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 7 July 2013

CaNTiK iTu SaKiT

Assalammualaikum..

Hai semua..

Tajuk entri pada malam ni.. CaNTiK iTu SaKiT

Alahai..apa ke peliknya tajuk entri Erin kan..
Ya..Jika nak cantik kena sakit lah..Persoalannya sekarang.. Perlukah??

Sebenarnya Erin nak cerita tentang HIGH HEEL SHOES
Ramai wanita or remaja perempuan gemar memakai kasut bertumit tinggi..Samalah macam Erin..ye lah bila pakai high heel tu nampak menawan dan berkeyakinan..right?


TETAPI

U all tahu tak ia akan memudaratkan kesihatan kita.. Ish..ish..kerana nak cantik tetapi menyakitkan..buat apa ye tak?


Kesan-kesannya

1. Tersalah langkah kaki akan TERGELIAT
2. BUNION iaitu benjolan yang disebabkan ibu jari lain yang juga dipanggil hallux valgus.
3. OTOT betis menjadi pendek dan tegang
4. Sakit TULANG BELAKANG.
5. OSTEOARTRITIS (Radang Sendi)

Orang cakap Beauty is pain..So, Fikir-fikirkan lah yer... @_^

6 comments:

Mizz Aiza said...

masa study dulu pakai juga yang bertumit tinggi, tapi tapak lebar.. sekarang dah tak pakai sebab badan dah gemuk rasa tak selesa.. elok tak pakai sebab ianya tak baik untuk kesihatankan..

puteri airyn said...

pakai high heel time majlis tertentu tak apa lah.. kira tak selalu pakai.. :-D

Norcahaya Ali said...

pernah tepeliot kt public. malu gilerrr . hAhahah

puteri airyn said...

mesti first time pakai high heel tul tak?? Kak erin pun pernah.. hehehe..tp cover je pastu..

dilaella Ella said...

pernah pakai tapi tak lama sebab tak tahan kaki sakit..:)

puteri airyn said...

Beauty is pain.. hehe :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers