My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 7 July 2013

ToPeNg OaT

Assalammualaikum..

Hai semua..

Jom buat Topeng Oat..Hehehe..

Kenapa nak buat TOPENG OAT ?
Buat la TOPENG POWER RANGERS ke..TOPENG ZORRO ke..

Ni nak Topeng Oat pulak kan..Tu dia la hampa semua tak tau..Oat ni bukan sahaja enak dimakan..Tetapi boleh buat topeng jugak..
picture by google
 
Cara-Cara Nya

Kisar dua sudu oat dengan sedikit air..Kemudian sapu pada wajah U all..Biar ia kering diwajah dan akhir sekali bilas dengan air bersih..Taraaa...Dah pun siap..

Tujuannya?

Ialah untuk mengnyahkan jerawat pada wajah U all..Mudah tak petua yang Erin kasi ni..Lepas ni pergi beli Oat bukan untuk dimakan tetapi untuk dijadikan Topeng.. Hehehe...

3 comments:

Mizz Aiza said...

bagusnya gunakan bahan semulajadi..

dilaella Ella said...

banyak manfaat oat ni..Pernah cuba buat topeng oat ni,lepas tu kulit rasa lembut je :)

ANIM said...

takut tertidur nanti..cik lipas mari gigit..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers