My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Saturday, 13 July 2013

SaJaK : AnUGeRaH UnTuK MaMa


Berita kejadianku..
Adalah suatu kegembiraan buatmu..
Di setiap purnama kau menanti saat kehidupanku
Degup jantungmu berdebar menghitung harinya

Disaat tubuh kecil terpisah dari tubuhmu..
 Disaat itu jua air matamu berguguran..
Tanda mensyukuri nikmat Tuhan..
Terasa nyaman dahiku kerana kucupanmu, mama..

Tubuhku yang kecil kau dakap berkali-kali
Terasa kasih sayangmu..
Aku adalah insan yang paling bertuah..
Kerana telah lahir dari rahimmu..


Mama..Aku juga terharu
Kerana kau mampu lahirkanku
Sembilan purnama kau menjaga kandunganmu
Sakit perikmu kau biarkan jua demi ku lahir ke dunia

Jika dilembarkan aku segulung permintaan
Biar pelangi kudus jadi anugerahnya..
Jika  dilembarkan aku dengan segulung permintaan lagi
Biar syurga firdaus tempat tetapmu nanti..

Idea : Puteri Airyn July 2013

6 comments:

Mizz Aiza said...

hargailah pengorbanan ibu kita sementara mereka masih ada..

Aida Ismail said...

Kasih sayang seorang anak untuk mamanya :')

zakirasli .. said...

Bestlah sajak ni kak :)

puteri airyn said...

Mizz Aiza, Aida Ismail dan zakirasli..Terima kasih kerana sudi membaca sajak ni :-)

Nira Karmila said...

Syurga di bawah tapak kaki ibu.
Hee.. :D

puteri airyn said...

Betul tu Nira.. syurga kita dibawah telapak kaki ibu..hargailah dia ketika hayatnya masih ada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers