My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 10 July 2013

ApAkAH TuJuAN BeRbEloGiNg?

Assalammualaikum..

Hai semua..Apa yang seronok sangat berblogging nih??

Tu lah nak tanya pendapat U all..Tapi dalam fikiran Erin nih..Dok pikiaq macam-macam tau dak..Ada jugak terlintas dalam fikiran nih, tanya kenapa kebanyakkan orang ada blog??

Melayari internet..tak kiralah U all ni kaki Facebook ke.. Kaki Twitter ke...Atau pun kaki Blog..Ada tak U all rasa ia adalah sesuatu yang membuang masa..?? (Erin dah mula guna ayat SKIM A)

Buang masa tu may be time nak loading sesuatu page kot..sebab depend kepada line internet yang U all gunakan..

Erin pulak memang addict dah dengan alam maya ni..Mau tak ketagih..sehari tak online..Rasa macam apa entah..Hehehe..Tapi ketagih nak online okay sikit dari ketagih dadah yer tak? (Nauzubillah mintak simpang)

So, sekarang..nak senarailah pendapat Erin..Tentang sebab apa suka berblogging nih..

Malas Bergerak
May be seseorang malas nak cuci mata jalan sana sini..So, dengan berblogging..dia dapat blogwalking ke blog orang lain tanpa bergerak..Just duduk atas kerusi dan di hadapan lappy or komputer...Pastu nak beli apa pun main order je online melalui website.

Cari Kawan-Kawan
La..may be selama ni seseorang tu merasakan kawan-kawannya tak ramai.. Entah la Erin pun tak faham.. Macam mana tak da kawan..Sedangkan dari sejak tadika sampailah ke Universiti..Penat sudah cari kawan.. Kadang-kadang sampai tak terkawan..Hahaha..

Ingin Jadi Penulis
Yang ni Erin agak setujulah.. Sebabnya tujuan Erin wujudkan blog ni pun sebab minat sangat nak menulis.. Ada yang nak support jika Erin betul-betul nak jadi penulis..Mungkin depa nak tolong Erin cari publisher..Tapi Erin gugup pulak nak jadi penulis ni.. sebab sedar akan penguasaan bahasa..Bukan senang ye nak jadi penulis ni.. Bukan sahaja dari segi penguasaan bahasa, gaya bahasa, pengumpulan pengalaman dan macam-macam lagi nak kena fikir.. So, jalan singkat konon suka menulis.. Erin wujud je lah blog ni..

Suka Cari Info
Kalau orang cakap internet ni gedung ilmu..Memang Erin akan angguk kepala..Why?? Lah, U all sendiri pun tahu kan..Segala bagai boleh jumpa kat alam maya ni.. Jari just klik-klik je.. Mata pulak hanya memperhatikan..Ada yang tak puas hati..Jari jemari pulak ketuk ketaq dok patuk keyboard taip komen itu ini.. Hehehe..Nak cari info tentang apa? Just pergi kat google search, yahoo search or whatever enjin pencarian..U all akan jumpa lah info yang U all nak kan tu..(Itu tak bermakna buku bukan lagi suatu keperluan..Sebab info kat dalam internet or blog ni bukan ada penapis pun..Tak ada cop SIRIM..So, be careful eh..)

Nak Cari Jodoh?
Haha..Buat blog hanya untuk cari jodoh..Macam sengal je bunyi nyer kan? Tapi ada ker? Ntah ler..Kalau itu lah sebabnya.. After dapat pasangan sure blog tu akan dikatup..Sebab impian dah tercapai..

Kehidupan Yang Luar Biasa
Ada orang bina blog sebab dia begitu menghargai kehidupannya.. Oleh itu, setiap inci tentang kehidupannya dia akan cerita kat blog nih..Sampaikan nak buat cok kodok pun nak tulis kat blog nih..Kalau pergi je travel mana-mana mesti nak upload pictures and story morry kat blog kan..Kira blog nih macam diary lah..Diary alam maya..Tapi diary ni tak ada privacy sebab orang lain boleh tahu apa yang kita buat.. kalau nak privacy, sila tulis dalam buku tulis yer..

Sebab Nak Hemtam
Ada yang tulis blog ni tujuan nak hemtam tindakan orang lain.. So, Who are U nak blame orang or judge orang sesuka hati.. (Cewah..ayat marah nampak..Be cool okai...) Ye lah depa ni tak puas hati or bagai..mesti tulis blog..Kata yang bukan-bukan.. sekali dok hentam-hentam..tersalah taip terus direkod oleh pihak berkuasa..dah jadi mangsa jari jemari yang giat menulis hentam orang yer idak?

Suka Kreatif
Oh yes..buat blog sebab boleh kreatif.. Dok lawan blog sapa paling cantik dan menawan.. Hahaha..Nak blog cantik kena pandai cari website untuk wigget..Susah gak tu.. Erin masa mula-mula bina blog ni pun pening-pening lalat..Bila lama-lama tu okay lah..(Tapi blog Erin tak lah cantik sangat..Huhuhu)

Okai lah..Setakat tu je pandangan Erin pasal berblogging nih..TQ sebab sudi baca ^_^

2 comments:

Norcahaya Ali said...

mula2 sy berblogging sbb duit, tp lama2 sbb kepuasan menulis. hahaha.

puteri airyn said...

Kumpul duit dengan Nuffnang :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers