My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 11 July 2013

SeRBa SaLaH

Assalammualaikum..

Hai semua.. Tajuk entri Erin kali ni adalah SERBA SALAH

U know apa maksud serba salah??

Ye.. Buat itu tak kena..Buat ini tak kena.. Semuanya salah, semuanya tak betul..Apa yang betul..Erin pun tak tahu...

Ni nak cakap skit lah soal kahwin..

Kahwin awal..
Orang akan cakap gediks nya budak tu.. Muda lagi dah gatai nak kahwin.. Hello..tu jodoh dia..Dah tertulis dia akan kahwin awal..So, apa masalahnya? Sedangkan ia tak da kaitan pun dengan U.. Sibuk je dia nih...

Kahwin lewat..
Knapa ye dia tu kahwin lewat sangat.. Tu lah memilih je...Last-last bukan kahwin dengan Tan Sri or somebody.. Tapi orang kebanyakkan je.. MasyaAllah..Sampai macam tu skali umpatan..

Andartu / Antartu
Apa ke peliknya dia ni sampai sekarang pun tak kahwin-kahwin lagi..Tak da orang nak atau dia ada masalah S***..Dia tak da nafsu nak kahwin ke??

Majoriti kita selalu selak kain orang lain sebelum selak kain sendiri.. Ini lah pemikiran yang harus dikikis buang..Don't judge tentang kehidupan seseorang kerana Allah itu Maha Mengetahui..

Kerana suara-suara sumbang orang lain..Diri kita jadi serba salah..Sometimes boleh tertekan..

6 comments:

zakirasli .. said...

kalau nk ikut mulut org ni rsanya smpai ke sudah kita tk jd apa2x/maju.. jdik, baik berdoa pd Allah agar semuanya dprmudah :)

Mardeeya said...

masyarakat kita suka sgt judge org . kdg2 aib sdri tak nmpk pon

~zmanja~ said...

Mulut org mmg sampai bila2 pon akan berkata...tp kita kena ingat...AJAL & JODOH adalah Rahsia Allah. Seharusnya kita sebagai manusia tidak boleh mempertikaikan itu semua..

man said...

kita kn sabar je..sila lah dtg ke blog sy.http://ajax85.blogspot.com

Nory Zoulkefle said...

lagiii stress bila dah kawen, orang asyik tanya bila nak dapat anak...???
argghhhh letih nak jawab..
tu semua kan kerja tuhannn...

Aida Ismail said...

Biasa la tu. Dah nama pun manusia. Ada je yang tak kena di mata dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers