My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Monday, 8 July 2013

SuNBuRN..Oh Noo !

Haa.. nak jadi duyung ke berjemur kat tepi pantai nih..Nanti SUNBURN baru tahu..
Oh No...! Tak nak SUNBURN...

So..Erin nak bagi tips untuk U all kurangkan SUNBURN pada kulit U all after bersantai kat Island..

1. Sediakan sebiji tomato dan dua sudu butter. Gaulkan hingga sebati dan sapukan pada wajah dan kulit yang terbakar tu..Biar selama 30 minit dan bilas dengan air bersih..

2. Sapukan mayonis pada wajah dan kulit yang terbakar..Nanti U all dah nampak macam sandwish..Enak dimakan..Hehehe..gurau aje...

3. Campurkan dua sudu minyak zaiton dan dua sudu cuka..Sapu pada kulit yang sunburn..Biarkan selama 30 minit sebelum dibilas dengan air bersih..

4. Campurkan sebiji kuning telur, satu sudu madu dan satu sudu yogurt..Sapu pada kulit.. Biar sampai kering..Kemudian bilas dengan air bersih..

Okay.. Selamat mencuba...^_@

6 comments:

Mizz Aiza said...

bagus tips ni..

shark said...

adeh..
susah btuil nk g pantai kalu cmni..
ehehe..

Nory Zoulkefle said...

tips yg sgt berguna..tenkiu share..
baru follow sini..salam kenal..

Nory Zoulkefle said...

tips yg berguna..tenkiu share..salam kenal.

puteri airyn said...

Tips yang berguna.. Erin suka untuk kongsi bersama..Sebab semua orang suka akan kecantikan :-)

zakirasli .. said...

Terima kasih kak kongsi tips berguna ni. blhlah gna tips ni wktu brjemur kt pantai nnti :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers