My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 28 July 2013

TaO KaE Noi

Assalammualaikum..
Siapa suka makan makanan ni?? Cepat angkat tangan..Yang tak biasa makan tu tetiba buat muka hairan.. Hehe..Ni lah Tao Kai Noi.. Sejenis snack orang Jepun dan Korea.. Cewah.. K-Pop Uuuuu...

Mesti U all tertanya-tanya..apakah ingredient nya kan..Ni lah Rooster Seaweed...Sedap beb.. Erin first time cuba.. Terus jadikan ia sebagai snack kegemaran.. Dan bila dah dijadikan makanan kegemaran.. Habis Erin hasud orang lain suruh try snack ni..Yang best tu ada yang tanya Erin macam mana nak makan benda alah ni?? Laaahh..semua orang ada gigi kan.. makan macam makan keropok biasa je lah..

Seperti mana yang U all sedia tahu..Rumpai laut ni memang kaya dengan antioksidan kan... Sebab tu lah orang Korea comey-comey gituuu.. Awet muda lagi..Mai-mai makan seaweed ni.. Sedap baq hang.. Hehe

Okay sekian.. Cuba tau jangan tak cuba.. lepas cuba mai hantaq report kat Erin naaaaa......

16 comments:

Norhasniza Khalid said...

tak pernah nampak lah pulak.. hihi

puteri airyn said...

Mama.. ada jual kat guardian, Tesco dan Giant pun ada.. sedap ni rumpai laut..cuma kaler dia hijau.. hehe

nurul ain said...

sedap..selalu beli buat stok di kolej..

puteri airyn said...

skali rasa pasti mau lagi.. hehe

Tetamu Istimewa said...

Saya tak pernah makan pun.

puteri airyn said...

Cikgu.. try lah rasa..sedap kot..

sha (chirp chirp) said...

seaweed mmg sodap. hihi

puteri airyn said...

Betul tu sha.. rasa yg sedap dan antioksidan jugak..

S.K.A said...

he3 mcm2 ye skrg ni =) byk stock 2..bak mai la skit..xpnh lg mkn..duk kt kg ni besalah..xsemua ada

puteri airyn said...

dah abis tu.. skali makan 3 paket..memang tak terasa.. sebab sedap sgt.. hehe

Tinta Lana said...

Salam.

Saya pernah makan snek seaweed, tpi bukan jenama ni lah erin..sedap ^_^

puteri airyn said...

wsalam..
snack seaweed ni ada banyak pengeluar.. tapi erin gemar dari Toa Kae Noi..sebab perisa dia sedap.. paling suka perisa tom yam..perisa terbaru tu..

aswadz said...

x pernah nmpk kat kedai pun...

puteri airyn said...

Ada jual kat Guardian..cuba cari betul2.. hehe..

Aida Ismail said...

Ya Allah! Ni favourite Aida ni kak. Tapi Aida suka yang Tomyam Goong Flavour tuuu. Kalau makan memang tak toleh kiri kanan la. Beli yang size besar tu Aida sorang je boleh habis. Hee~

Nadia Syahirah said...

Boleh bagi tips tk cara untuk rangupkan balik seaweed yang masuk angin ni ��

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers