My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 2 August 2013

KaLaU NaK SaKiT JaNTuNg

Assalammualaikum..

Kalau nak sakit jantung...Jom minum air bergas..

Hey kenapa Erin cakap macam tuuuu??

Ye lah.. Nak tahu kenapa..

Okay sila baca info yang Erin nak sampaikan kat bawah ni yer..


Kajian yang dilakukan ke atas lebih 40,000 lelaki menunjukkan , minuman paling tinggi kandungan gula itu dapat meningkatkan risiko serangan jantungsehingga 20% dan boleh membawa maut!!

Ini adalah kajian sekumpulan penyelidik dari Universiti Harvard tentang amalan mengambil satu gelas minuman berkarbonat pada setiap hari..So, be carefull yer U all.. Jangan kerana sedap...Boleh membawa kemudaratan kepada diri kita.. Sayangi diri anda selalu.. ^_@

8 comments:

S.K.A said...

ok2..jum minum he3..mmg air bergas ni xelok =) so, kenalh buang jauh2..nak2 coke..peh gas dia, pling kuat kot

puteri airyn said...

Tapi yang manis tu selalu orang suka..tanpa memikirkan kesihatan masing - masing..

sha (chirp chirp) said...

huu, mmg tak elok pon minuman bergas ni. kalau minum pepagi sbgai sarapan lagi la dasyat. gastrik segala penyakit dapt. huu. tapi besela, yg sedap tu la org cari kannn :D

Norhasniza Khalid said...

mama memang tak le, minum air gas ni..

Aida Ismail said...

Memang tak elok pun minum air bergas ni. Aida memang elakkan la dari minum.

Mizz Aiza said...

nasib baik aiza memang tak suka minum minuman bergas.. kalau minum je mesti sendawa.. hehe..

zakirasli .. said...

msim skng ni lg murah kak air gas ni.. 3 rm 5 hehe

Tetamu Istimewa said...

Saya dengar cerita juga, minum air gas boleh mendedahkan diri kepada risiko kencing manis dan kesan pada buah pinggang. Tak tahulah betul ke tidak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers