My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 31 July 2013

KeNaLi DiRi Ku

Assalammualaikum..

Hehehe.. nak tulis je sikap Erin ni yang sebenar kat luar dari kotak maya ni kan..uhahaha..

Firstly..Suka gelak dan senyum
Memang fanatik sikit bab gelak-gelak ni.. Pantang ada cerita lawak sikit...Gelaknya lebih.. Biaq pi lah.. janji I know who i am..

Suka Happy-Happy
Paling tak suka perkara yang menyedihkan.. Hari-hari tengok cerita kartun pun bagus..Mama Erin pun selalu bising.. Cakap Erin sudah-sudah ler tengok cerita kartun tu...

Suka Window Shopping
Amalan yang sihat.. Tapi kalau shooping tu tidak sihat.. Sebab Erin ni jenis kedekut.. Ingat tu kedekut.. Setiap hari akan ku kira wang-wang ku.. Hari-hari mesti selak dompet tengok duit tinggal banyak mana lagi pastu mula budget..

Suka Layan Internet / Baca blog / Tulis blog
Hari-hari wajib online..Tak kira dimana sahaja.. Kalau abah larang mesti rasa sedih sebab kebahagiaanku terletak kat internet ni.. Ish-ish.. pelik kan kan..

Suka Layan Lagu
Lagu apa pun layan je.. Kecuali tak boleh dengar sangat dah.. Terus pi katup..

Suka Driff..
Hahaha.. Selalu bawak kereta macam siput a.k.a ulat gonggok..pi kerja bertolak pukul 7.30 pagi.. sampai offiice 7.50 pagi.. padahal dekat je rumah dengan office.. Tapi tu lah trafic light banyak sangat merentasi perjalananku.. (Trafic light jugak yang salah)

 Suka Buat Suara Comel
Hahaha.. yang ni hanya mama, abah dan adik ku saja yang tau.. Suka panggil mama . abah. dan adik banyak-banyak kali dengan suara yang sukar digambarkan.. hahaha.. malu tapi suka...

Suka ganggu orang time tidur
Pantang nampak orang sedang tidur nyenyak.. pasti akan ku ganggu sampai depa tu jaga.. Last Erin yang kena lesing.. Uwaaaa..padan muka..

Suka Makan Nasi Banyak-banyak..
Sekali makan paling kurang dua pinggan tambah.. paling banyak lima pinggang tambah..Soal berat badan sila ketepikan..

Suka Mandi Kambing
Mandi paling sekejap tu paling mujarab.. Bagi Erin lah kan..Sebab mandi lama-lama tu buang masa..

Suka Baca Buku
Dah bawak kereta serupa ulat gonggok..Baca buku serupa ulat buku lah.. Kaki library okay.. Tempat paling syurga bagi ku adalah library.. Bila tengok buku macam tengok kekasih beb..

Suka Main  Kalkulator
Orang lain suka main games..Erin suka main kalkulator.. sebab suka kira duit.. hari-hari rutin kira duit yer..Sebab tu lah ambik jurusan kewangan.. sesuai sangat dah tuuuuu..

Suka Benda Comey
Suka Teddy Bear.. Walaupun dah tua bangka.. Suka benda-benda macam kanak-kanak..Suka hati orang nak cakap apa.. Janji I like it so much...

Tak Suka Orang Yang Berfikiran Negatif..
Orang yang suka buat masalah.. I hated him/her so much.. Orang yang suka cakap banyak-banyak tanpa henti pun i dislike okay...Sila bagi jalan untuk orang lain berbicara sama okay.. Jangan dok berebut siaran...

Dah lah.. itu je serba sikit tentang diriku yang tak seindah rupa ni..
Pat, pat siku simen.. Lepas baca harap komen.. hahaha...

13 comments:

Mizz Aiza said...

aiza pun suka window shopping juga.. rela tawaf banyak kali, akhirnya keluar sebab tak beli apa-apa pun.. hehe.. bagus erin suka senyum, awet muda gitu.. suara comel macam kartun aiza selalu buat juga (tapi dengan keluarga je).. hehe..

puteri airyn said...

Macam sama je kita kan.. hehe.. Aiza suka jugak yr buat suara kartun.. Best kan buat macam tu.. dapat hiburkan family.. kalau tak da kita kat rumah tu mesti sunyi kan..kan..

Norhasniza Khalid said...

mama pulak, nanti mama update.. hihi,
tapi, bab window soping.. mama juara!, window je, beli takde..

puteri airyn said...

dengan window shopping kita dapat tahu jenama-jenama yg terkini.. dapat bandingkan harga sesuatu barang.. Cuma masa yang diperlukan..Kira macam survey lah jugak kan.. :-)

S.K.A said...

kesimpulannya =) tuan blog ni happy go lucky he3..kalau sylh bwak kereta..msti mcm cheetah punya even tmpat nk pergi 2 dekat..hu3

puteri airyn said...

Happy-happy ceria gituuuu...wah bawak kreta macam cheetah tu.. tahap polis dapat ligan tak?? hehe

S.K.A said...

ligan 2 ape?? hu3..

krole said...

terkejut bace suke driff tu hahaha~ pasal berblog tu memang kita serupaaaaaa...jom nyanyi sama2 kita serupaaaaa :)

puteri airyn said...

ye lah.. selalu driff tu bawak laju2 kan.. tapi driff kak Erin ni.. bawak tahap ulat gonggok.. kira laju skit dari ulat tu lah.. hehe

PakcikLie PCL said...

As-salam..kebetulan sama org kedah , tp pcl dari Sp keja kat Slngr...wah suka blogging ea..jangan sampai anti sosial sudah..

puteri airyn said...

Wsalam.. owh..pkcik orang kedah..samalah kita..blogging bagus..tapi kadang2 terasa terasing jugak dari dunia realiti ni.. hehe

Aida Ismail said...

Haha~ tak dapat bayang acane kak Erin buat suara comel tu >.<

Love Rain Admin said...

twisties ad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers