My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 1 August 2013

SaMPuL Vs DuiT RaYa

Assalammulaikum..

Beberapa hari je lagi Ramadan bakal meninggalkan kita.. Huhuhu...The Beautifull of Ramadhan will leave us..Then The Colourfull of Eid Fitri will be coming soon..

So, mesti dalam hati U all ada dua perasaan..Right?? No,no,no..jangan tipuuu...Antara perasaan dukacita dan sukacita..Betul tak??

Bila dah dekat nak raya ni.. Apa yang U all fikirkan..Apa?? Solat Hari Raya.. hehe.. Yang tu of couse lah..ye tak.. Tapi Erin tahu..U all mesti fikir tentang duit dan perbelanjaan kan?? Nak bergaya tu U all boleh skip je kalau tak da duit.. Tapi pasal nak bagi duit raya ni?? Dah la gaji bulan ni tak da bonus.. Lainlah U all tu government staff..Dapat jugak RM500 ye tak?

Ni U all kerja lain dari sektor government...Gajinya standard je..Melainkan boss tu terlalu baik dan bagi jugaklah duit raya kat staff dia..

 Sekarang ni dah jadi macam tren pulak kan.. buat pembayaran kat mana-mana agensi pasti akan dapat angpau raya ni.. Angpau je kan.. Hehe.. Kalau ada duitnya okay jugak..Haha..Mengada

 Nah ni lah sampul raya yang telah Erin dapat.. Jimat dah duit daripada nak kena beli pulak kan..

 From PRUDENTIAL..So, U know..Diri Erin ni pun diinsuranskan..ye lah..Diriku begitu berharga..Hehe..

 From AVON.. U know..I'm also agen of AVON.. Yehaaa..

 From TESCO.. Erin ni customer tegar TESCO.. Dalam seminggu tu berapa kali dok ulang pi TESCO pun tak tau lah..

From MAXIS.. Ni bukan Erin yang dapat... Tapi my Abah.. Dia pakai postpaid..Erin ni pakai prepaid je.. Melainkan Broadband DIGI..pakai postpaid..

U all pun mesti ada dapat angpau jugak kan..Bestkan.. lepas ni angpau yang lebih tu boleh buat koleksi..Guna pulak time pi rumah kenduri.. ^_@

5 comments:

Tetamu Istimewa said...

Wah, banyaknya sampul. Cantik pula tu. Boleh buat koleksi.

krole said...

untungnya...dpt byk sampul huhuhu jimat dah...takyah nak beli huhuhu~btw cantek smpul2 tu...so ble nak kirim ngan krole ni? huhuhu

Norhasniza Khalid said...

sampul cun dah tu, isi pun mesti cun..

Aida Ismail said...

Cantik la maxis punya sampul duit raya >.<

Mizz Aiza said...

aiza kerja kontrak kat government dulu tak dapat pun duit raya.. comelnya sampul duit raya.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers