My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 31 July 2013

BuSy LiKe A BeeS

Assalammualaikum..

First sekali nak nangis..sob..sob..sob.. Sabar je lah jemah..Hey why ur sadless??

Kerja banyak lah.. Macam-macam nak kena settle..Dah uruskan bahagian pencen ini seorang diri.. Dari A to Z.. Tak ada pembantu.. Bukan tak ada.. Tapi staff bawahan yang Erin rasa kurang boleh diharapkan..Bila suruh fotostat ada je muka surat yang tertinggal.. Last-last.. Erin kena follow balik kerja tu..Ponat eden laguh nih..

Sudahlah diri ini memikul tugas yang berat seperti mendukung seketul batu pantai yang besar tu.. (U know batu yang besat gedabak kat tepi pantai tu..) Then diberi kepercayaan lagi memegang jawatan sebagai setiausaha untuk dua event or meeting..Yakni Kumpulan Kreatif dan Inovatif Jabatan dan setiausaha Majlis Bersama Jabatan..Uih..taff jugak ni.. selalu saja berhempas pulas untuk menyiapkan minit mesyuarat.. U know minit yang sukar tu.. Depa suruh Erin buat.. OMG...

Terima sahajalah kerana mungkin depa tau ceq ni mampu lakukan.. Sob..sob..sob.. Ceq nak nangis.. Tapi ceq suka sebab depa bagi kepercayaan..Kalau ada niat nak buli tu tak tau lah kan.. So, ceq pikiaq positif saja..

Masa di Jabatan lama pun sama..ceq diberi tugas sebagai webmaster..Uish.. suatu penghargaan tu..Boleh design web untuk Jabatan lagi..Hehe.. Lepas tu ceq diberi tugas untuk kendalikan Aduan.. tu pun ceq handle dengan bos ceq.. Mencabaq jugak lah baq hang..Tapi semua itu menjadi pengalaman yang berharga buat ceq..Ceq suka tugas mencabar nih..Walaupun I'm busy like a bees..Kalau bees tengok ceq pun soheh dia gelak.. Pastu nyanyi lagu ni.. "Kita serupa..Kita serupa.."

Apa nih dok guna bahasa diri ceq-ceq plak ni Erin..Okay lah nak buat kerja like a bees sat naaaa...i'll be comeback with more entries soon.. hehehe..

TQ sudi baca luahan hati beta.. Cewah..Hehehehehe..

7 comments:

Mizz Aiza said...

teringat semasa aiza kerja dulu pun macam tu juga.. sampaikan masa untuk diri sendiri pun takde.. mesyuarat sehari ada sampai 2 atau 3.. nak siapkan bahan untuk mesyuarat, minit mesyuarat, kerja-kerja hakiki yang lain lagi, memang penat sangat sampai selalu balik kerja dah malam.. langsung tak sempat nak tengok matahari, mana taknya pergi kerja seawal jam 6.30 pagi, balik kerja dah lepas maghrib.. sabar ajelah erin selagi boleh bersabar.. anggap ia satu ibadah..

puteri airyn said...

betul tu aiza.. pengalaman itu mematangkan kita..

S.K.A said...

he3 bz betol 2..xstress ke?? nsb baik krja sy dlu sntai je wlaupn kdang2 skit otak =)

puteri airyn said...

Wah bestnya kerja santai..huhu

Norhasniza Khalid said...

kerja sebagai suri rumah pun bizi jugak.. hihi.. mama kekadang sampai lembik..

puteri airyn said...

Mama..setiap orang ada tugas masing2.. :-)walau apa pun kena laksana dengan sebaiknya kan

Aida Ismail said...

Ciannye akak. Hari2 busy ye? Takpe2, keep calm & have a rest. Hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers