My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 5 July 2013

RaMaDaN DaH DeKaT

Assalammualaikum..

Hey semua..

Pejam celik pejam celik..Rupanya Ramadan dah hampir tiba.. Bulan yang penuh Barakah..Apa persediaan untuk Ramadan.. Hmm.. mestilah sucikan hati dan persiapkan diri untuk menepah bulan ibadah ini..

Ramadan yang datang setahun sekali..Pahala perlu dikumpul..Bukan asyik dok fikir soal business je yer.. I know.. Bulan ni lah U all nak fikir bab baju raya, kuih raya and so on..Ish..Ish.. Tarawih dan Qiamulai tu jangan dilupai..

Time berbuka puasa pula..Jangan ikut nafsu nak beli makanan itu ini.. kalau tak habis..Dah jadi membazir pula kan.. Ingat sama kepada golongan yang tidak berkemampuan..Berbuka ala kadar sudah lah.. Dengan sebiji tamar pun dah kira berbuka..

Wow siap ada jadual lagi kan.. 
Picture ni erin copy from fb kawan Erin 

2 comments:

Mizz Aiza said...

selamat menyambur ramadhan al-mubarak.. tinggal berapa hari je lagi ni..

puteri airyn said...

Selamat menyambut ramadan juga untuk Mizz Aiza.. Hari rabu ni dah puasa.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers