My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 8 September 2013

Kopi Buat Shampoo Rambut

Assalammualaikum..

Cuba teka? Kopi sesuai untuk dimimun ke atau dibuat shampoo?? Jawapannya kedua-duanya boleh..Setuju??
Haha..pelik tapi nyata..Inilah yang kita tak tau..


Okay firstly you all sediakan secawan kopi panas jenis espresso.. Kemudian sapu pada rambut dan biarkan selama 20 minit dan bilas dengan air bersih..Hasilnya rambut akan kelihatan lembut dan bersinar..

p/s : Petua ini tidak sesuai untuk rambut yang telah diwarnai..


14 comments:

Unknown said...

serius ke boleh pakai???haha...

Ain Syima said...

serius tak pernah tau
selalu yang tau teh je . .
agak2 bau kopi tak nanti ea ?
hehe

Akupenghibur.com said...

wahh yeke ??? baru tahu nie

krole said...

serius...baru tau pasal benda ni...ada sesapa dah cube ke ni?

Unknown said...

menarik petua ni erin.. aiza pun baru tahu juga ni.. boleh dicuba nanti..

Unknown said...

sayang pulak nk buat..
kopi mahal tu.
hehe..

Unknown said...

nice sharing dear :)

ANIM said...

tak sanggup le kak nak buat..
guna je shampoo yg ada, haha :-

Unknown said...

menarik.. tapi tak sanggup mama buat, buat minum sanggup..hihi

Unknown said...

petua baru ni kak erin..boleh try lepas ni kan..hee :D

Unknown said...

Must try this :) thank you for sharing!

Unknown said...

Must try this :) thank you for sharing!

PeRdU cINta said...

nice sharing la..kalau tak silap kopi juga boleh buat lulur pada badan..

Tetamu Istimewa said...

Betul ke ni? Boleh tanya lagi kan. Mestilah betul.
Tapi tak pernah cuba pun lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer