My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 13 September 2013

Plastik WATSON Mesra Alam

Assalammualaikum..

Petang-petang ni buat apa you all?? Jom lihat gambar kat bawah ni.. Tadi ligat je kemas bilik, pastu terjumpalah serpihan plastik.. Hmm.. Erin pun buat muka blur.. Hehe.. 


Agak terkejut juga Erin bila tengok serpihan platik ni.. Kenapalah jadi macam ni.. rupanya.. Jangka hayatnya sudah tiba, maka ia pun mereput.. Plastik zaman sekarang tak macam plastik zaman dahulu..Plastik zaman dulu, simpanlah berkurun mana pun masih sihat saja.. Bak kata orang "Tidak lapuk di hujan dan tidak lekang kerana di panas"..Hehe..Ni salah satu contoh plastik yang mesra alam.. Bukan setakat plastik WATSON ni saja.. Plastik TESCO pun mesra alam juga.. 

Nilah serpihan plastik tu...

Sekian..Thanks for reading and leave your comment..Happy blogging !!

8 comments:

ANIM said...

Bagus itk persekitaran...
Selalu rabak sebab nipis sangat plaatik tu

Norhasniza Khalid said...

betul betul rabak ni... hihi

pha is said...

skrg kna buat plastik mcm tu. kalau tak, x cukup tmpat pembuangan sampah...

Aku Penghibur said...

wow betul2 hancur , agak2 di biarkn berapa lama ? nk buat ujikaji jgk

puteri airyn said...

Tak pasti juga..Lama mana dah kak Erin dok simpan plastik tu sampai hancur lebur.. Dasyat gak kan..

Cik YuYu said...

wahhh ingat xdek plastik yg ley jdi gini :)

Tetamu Istimewa said...

Inilah yang kita mahukan. Alam sekitar perlu dijaga. Plastik yang mesra alam ini dapat membersihkan alam sekitar.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

betul tu erin.. kalau plastik tesco tu selalu aiza guna untuk isi sampah je sebab ianya akan mereput juga kalau simpan lama.. tak pun kalau hari sabtu boleh guna semula untuk dapatkan mata ganjaran..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers