My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 8 September 2013

Eeee..Ketiak Hitam

Assalammualaikum..

Hai you all, jom ikuti dialog petua ni..(Penat tau Erin karangkan)

"Adoilah cik keti aku ni hitamlah pulak.." Keluh Ayu sambil membelek-belek ketiak kanannya. Kemudian membelek-belek pula ketiak kiri.

"Shyyy..." Satu jari telunjuk dibibir tanda jangan bising-bising. Simbolik Ika

"Macam mana ye nak bagi cik keti aku ni putih..Kena pakai rexona eh?" Soal Ayu.

"Aku ada petuanya..Tak payah rexona-rexona..Petua kampung tau" Saranan Ika itu bagaikan orang lagikan mengantuk disorongnya bantal. Membutang mata Ayu dengan penuh keterujaan untuk mengetahui apakah petuanya.

"Ni petua nenek aku bagilah..Firstly kau kena sediakan sebiji limau nipis yang diperah airnya, kemudian campurkan dengan sedikit kapur sirih..Sapu ramuan tadi pada ketiak setiap kali lepas mandi..Bukan setakat hilang warna hitam tu.. Cik keti kau pun wangi.. Hehe.."Panjang lebar penerangan Ika.

"Wah.. Terima kasih Ika.. Sayang kau.." Sambil Ayu cuba untuk memeluk Ika..

"Haip..terima kasih je ke? Belanja la aku ayam KFC ke, okay jugak.." Gurau Ika..

Sekian dialog petua bagaimana untuk menghilangkan ketiak yang hitam.. Hehe.. Cuba tau jangan tak cuba.. Kalau pedih tu tahan kejap tak pun letak cik keti tu dekat dengan kipas angin bagi cepat kering..

9 comments:

Azwar Syuhada said...

Thanks for sharing.. :)

p/s: http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

terbaiklah petua ni erin..
p.s: baru perasan header dah tukar.. nampak comel la.. :D

akmaL said...

tips menarik ni kak erin :)

puteri airyn said...

Azwar - Terima kasih kerana sudi komen..

Aiza - Erin cepat jemu.. sebab tu asyik tukar header.. Hehe

Akmal - TQ for comment..

Tudia 3 A komen entry ni.. hehe..

Ain Syima said...

haah yg ni lagi bgus dari deodorant . .
deodarant boleh menybbkn breast cancer . .
nice tips ! Thnxx 4 sharing . . hee

Aku Penghibur said...

terbaiklah sharing :)

Shark Kay said...

sonang sangat..
tp nk buat tu yg malas :(

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Boleh try ni Erin..untuk dapatkan cik keti yang harum...hahaha...tapi bilalimau ada...kapoq tak dak pulak.....
nanti nak kena pi cari jugak...

x0x0 ^_^

Tetamu Istimewa said...

Pernah dengar juga guna limau nipis. Tapi yang campr dengan kapur tu, tak panas ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers