My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 10 September 2013

Suka Tangguh Kerja

Assalammualaikum..

Haa.. Tajuk entri sendiri mau ingatlah kan..Adoilah..Fenomena ini bersangkutan dengan suatu penyakit.. iaitu penyakit M atau penyakit MALAS..

Kenapa yer?? Sebab kita lebih suka buat apa yang kita suka dari melakukan kerja yang sememangnya atau wajib kita buat.. Hasilnya kita bertangguh kerja... Bila kerja menimbun.. mula sakit kepala..Orang cakap nak buat kerja ni pun kena bercinta dulu.. Apa?? Bercinta.. Haa.. ni perkataan simbolik yang dikaitkan dengan sikap malas.. Dah.. buat koje ko..Jangan nak tangguh-tangguh eh...Nanti kot mana pun kena siapkan jugak.. Tanggung dan jawab oi...

Haaa.. gambar kat atas tu lah kesan daripada bertangguh kerja..
Sesal dahulu pendapatan..Sesal kemudian tiada berguna..

10 comments:

Norhasniza Khalid said...

ni yang payah ni... suke benar bertangguh, bila nak siap kerja kalau begitu.... kan kan... hihi

mirza syazwina said...

saya la tu suka tangguh kerja,hehee :p

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

betul tu erin.. tak nak bertangguh kena pupuk rasa suka buat tugasan tu.. kalau tak akibatnya bertambah la kerja tu..

Shark Kay said...

owh..
terasa plak diri ini..
hehe..

akmaL said...

procrastination is the thief of time..teringat quote ni kat dinding sekolah rendah dulu :P

Ida Syuhada said...

Aduhhh... ini memang penyakit Ida ni... nak2 klu hari minggu aduhhh malasnyaaaaaa....

kacang buncis said...

sama la sue pown...suka sangat bertangguh...da smpai masa..haha paham2 jela keja lst minute hasil pown last minute la...haha
salam perkenalan ye...

ANIM said...

bila dah menimbun, mulalah tak tidur malam..
yg pelik, kerja menimbun tu boleh pulak siap dalam sehari..
walhal..hari2 dok tangguh

p/s kak mengumpat diri kak sendiri

Tetamu Istimewa said...

Sesuatu kerja itu kalau kita buat dengan hati yang ikhlas dan suka pasti seronok. Tapi, kalau kerja tu kita tak suka walaupun sikit, memang tak berapa seronok.

pha is said...

selalu jugak kena penyakit tu.. suka buat keje last minit..
tapi, bak kata seorang kawan, last minute work always work! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers